Aizvadītajā svētdienā RTU stadionā, Daugavgrīvas ielā 56a, risinājās Latvijas amatieru minifutbola (7 pret 7) finālturnīrs, kurā sešu labāko Latvijas reģionu komandu konkurencē triumfēja "Tukums"/"Process" vienība.

Pēc sacensību ievadā notikušās izlozes sešas dalībnieces tika sadalītas divās apakšgrupās pa trim komandām katrā un aizvadīja grupu turnīra etapu, pēc kura pa divām labākajām vienībām pusfinālos turpināja cīņu par čempiona titulu, kamēr trešo vietu ieguvējas savstarpējā mačā sadalīja divas noslēdzošās vietas turnīrā.

A grupā priekšgalā konkurentēm finišēja nākamā čempione "Tukums"/"Process" (4), kas dalīja punktus uz pusēm bezvārtu neizšķirtā ar otrajā pozīcijā finišējušo Daugavpils "Sofia" (2), kā arī pārspēja Kuldīgas "MKM mežs" (2:1), savukārt daugavpilieši pusfinālam kvalificējās līdz ar neizšķirtu duelī pret kuldīdzniekiem – 2:2.

Tikmēr B apakšgrupā ne tik sekmīgi vedās Rīgas pārstāvei FC "Raita", kas piedzīvoja neveiksmes mačos ar Valmieras rajona FC "Gauja" (0:4) un FK "Staicele"/"Everton" (0:1), ierindojoties grupas noslēdzošajā tabulas ailītē. Pēc abu līdervienību savstarpējā bezvārtu neizšķirta pirmo vietu labākas kopējās vārtu attiecības dēļ nodrošināja FC "Gauja".

Abos sacensību pusfinālos uzvarētājs pamatlaikā noteikts netika, spēlēm noslēdzoties neizšķirti 1:1. Pēcspēles "pendeļu" sērijā "Tukums"/"Process" ar 5:3 pārspēja "Staicele"/"Everton", kamēr FC "Gauja" ar 3:1 sarūgtināja "Sofia" vienību.

Izšķirošajā fināla cīniņā pēc abpusēji rezultatīvas spēkošanās meistarīgāki izrādījās tukumnieki, kuri Valmieras rajona komandu uzveica ar rezultātu 3:2, savukārt bronzas godalgu mačā FK "Staicele"/"Everton" triumfēja pār "Sofia" (2:1). Tikmēr piekto vietu turnīrā ieguva "MKM mežs", kas duelī par 5.-6. pozīciju ar 3:1 sarūgtināja FC "Raita".

Uzreiz pēc turnīra noslēguma risinājās svinīgā apbalvošanas ceremonija. Komandas, kas ierindojās pirmajā trijniekā, tika apbalvotas ar attiecīgās pakāpes medaļām un kausiem, savukārt individuālajās nominācijās kā labākais spēlētājs un vārtu guvējs (četri precīzi raidījumi) tika sveikts čempionu pārstāvis Rinalds Kalnciems, par labāko vārtsargu organizatori atzina Andi Kārkliņu ("Staicele"/"Everton").

Simpātiju balvu ieguva Roberts Siksalietis (FC "Gauja"), bet kā prasmīgākais treneris/menedžeris tika sveikts Ingus Ķirsis (FC "Gauja").

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija