Latvijas Futbola federācija (LFF) piedāvā Latvijas nacionālās futbola izlases galvenā trenera Mariana Pahara pēcspēles preses konferenci teksta versijā. Kā zināms, draudzības spēle starp Ukrainu un Latviju noslēdzās ar rezultātu 1:1.

PĒCSPĒLES PRESES KONFERENCE

Prāgā bija 1:1, šodien arī 1:1. Kādas Jums šobrīd ir sajūtas pēc spēles?

Marians Pahars: “Labs jautājums. Dažādas spēles. Pagaidām neesam gatavi divām top spēlēm pēc kārtas. Nemānīsim sevi - šodien mums lielā mērā paveicās. Protams, Ukraina izveidoja pietiekoši daudz momentu, lai uzvarētu spēli. Bet mēs turējāmies un cietām līdz beigām, par ko puišiem varu pateikt paldies. Pārtraukumā viņiem teicu, ka būs grūti. Uz maiņu iznāks Konopļanka (Yevhen Konoplyanka – Ukrainas izlases pussargs), kurš pastiprinās spēli, veidosies momenti... Teicu, ka mums jāiztur līdz beigām, jo spēles izskaņā būs iespējas, kur gūsiet vārtus. Tā arī sanāca... Šodien ir tā. Kaut kur ar Čehiju mums nepaveicās. Varējām uzvarēt to spēli. Šodien notikumi izvērtās citādāk. Jā, mums paveicās. Tas ir futbols, un tā bieži notiek – šoreiz ne par labu Ukrainas izlasei. Kaut gan Ukraina šodien būtu pelnījusi uzvaru!”

Vai Ukrainas izlase nospēlēja tā, kā Jūs paredzējāt?

Marians Pahars: “Principā mēs nenospēlējām tā, kā es gaidīju. Tas ir galvenais moments. Es jau teicu iepriekš, ka Ukrainas izlase ir spēcīga komanda. Es redzēju šo komandu spēlējam, pazīstu līmeni un spēlētājus, kuri pamatā pārstāv Eirokausu līmeņa klubus. Tie ir top spēlētāji. Mums ir ļoti grūti konkurēt ar viņiem. Īpaši jau spēlējot divas spēles pēc kārtas tādā līmenī. Ir grūti, taču tas vienlaikus ir arī interesantāk. Mēs augam, esam uz komandas būvēšanas ceļa. Esmu priecīgs, ka sasniedzām rezultātu... Vienlaikus skaidrs, ka ir daudz problēmas, kuras jārisina un pie kuriem jāstrādā. Nepieciešams garāks un spēcīgāks rezervistu soliņš. Principā tā!”

Papildus jautājums – kā savukārt Jūs gribējāt, lai komanda nospēlē šo spēli?

Marians Pahars: “Mēs vēlējāmies nospēlēt agresīvā, sagaidīt pretinieku ‘augstāk’ – tāds bija sākotnējais uzdevums. Zinājām, ka arī Ukrainas izlasei šī bija otrā spēle pēc kārtas, un spēlē pret Spāniju tika atdots daudz spēka, kā arī garais pārlidojums un ar to saistītie jautājumi. Tāpēc es pirms spēles domāju, ka mums izdosies šo komandu piespiest atkāpties savā laukuma pusē, bet jau no pirmajā minūtēm kļuva skaidrs, ka tehnika un fiziskā gatavība Ukrainas izlasei ir ļoti labā līmenī. Principā mājinieki neļāva mums nospēlēt tā, kā es gribējām. Skaidrs, ka otrajā puslaikā mēs ‘pārkārtojāmies’, veicām spēlētāju maiņas... Un mēs nospēlējām krietni labāk. Jau Ukrainas izlase kādās epizodēs devās pretuzbrukumos un spēlēja bīstami, veidoja momentus. Vienlaikus arī mums radās iespējas. Devāmies uzbrukumos, taču brīžiem sekmīgam noslēgumam pietrūka pēdējā precīzā piespēle. Kopumā jau teicu, ka šāds ir rezultāts un kuram šodien paveicās vairāk!”

Kā Jūs kopumā vērtējat atrašanās laiku šeit Ukrainā? Vai nebaidījāties uz šejieni braukt?

Marians Pahars: “Nē, nebaidījāmies. Mums viss patika. Viss ir klusi, mierīgi šeit. Fantastiski mūs šeit uzņēma, nebija nekādu problēmu.”

Kādu informāciju Jūs ieguvāt pēc šīs spēles par Jūsu vadīto komandu?

Marians Pahars: “Šobrīd vēl pāragri veikt kādus lielākus secinājumus. Tikai paguvu aprunāties ar puišiem ģērbtuvē, apsveicu viņus ar labu rezultātu, bet ar ne tik labu spēli. (smaida) Spēlētāji tagad dodas katrs uz savu klubu, bet mums kā treneriem būs laiks veikt padziļinātu analīzi, veikt secinājumus. Kopumā par pavadīto laiku šajās dienās kopā ar komandu esmu apmierināts. Mums bija gara nometne. Desmit dienas, divas spēles izbraukumā ar komandām, kas atrodas krietni augstāk pār mums reitingā. Nosacīti runājot, atvedām no šī izbraukuma divus punktus. Kāpēc lai es būtu nelaimīgs šobrīd?”

Salīdziniet, lūdzu, Ukrainas un Čehijas izlases!

Marians Pahars: “Manuprāt, tās tomēr ir dažāda plāna komandas. Ir arī līdzības. Līmenis aptuveni ir vienāds. Čehija spēlē vairāk kombinacionāli, turpretim Ukraina spēlē izmanto vairāk savu futbolistu individuālās kvalitātes un spēles maniere ir ‘fiziskāka’.”

Preses konferences beigās vietējie žurnālisti pateicās par sniegtajām atbildēm un ar aplausiem pavadīja valstsvienības galveno treneri, izejot no konferenču zāles.

FOTO - Evgeny Kraws


Latvijas Futbola federācija
No Ļvovas, Ukrainā