Latvijas nacionālā futbola izlase pēc aizvadītās spēles Prāgā ar Čehiju jau nākamās dienas agrā rītā sēdās lidmašīnā, lai dotos uz Ļvovu, tādējādi uzsākot plānveida gatavošanos 31. martā paredzētajai draudzības spēlei ar Ukrainu.

 VIDEO: Latvijas nacionālā futbola izlase ieradusies Ļvovā

Komanda apmetusies vienā no Ļvovas centrā esošajām viesnīcām, kā arī jau ir aizvadījusi pirmo treniņu šīs pilsētas kluba "Karpati" mājvietā - stadionā "Ukraina". Interesanti, ka pašreizējā Latvijas izlases viesnīcā bieži savas mājas uz pāris naktīm raduši arī Eiropas pazīstamākie futbola klubi un citas izlases, kas ieradušās Ļvovā uz oficiālajām pārbaudes spēlēm. Tā piemēram, šī gada februārī šajā viesnīcā dzīvoja Vācijas Bundeslīgas čempioni "FC Bayern München", kas iedarās Ļvovā uz UEFA Čempionu līgas izslēgšanas kārtas spēli pret "Shakhtar Donetsk". Kā zināms, 2012.gadā tieši Ļvova bija viena no tām pilsētām, kurā risinājās UEFA Eiropas čempionāta finālturnīra spēles. 

Latvijas izlases futbolisti pāris stundas pēc ierašanās Ļvovā un pusdienām jau kāpa autobusā un devās uz vietējā "Karpati" kluba stadionu (pašreizējais nosaukums "Ukraina", bijušais nosaukums līdz 1991. gadam - "Druzhba"), lai aizvadītu vienu no diviem paredzētajiem treniņiem pirms spēles ar Ukrainu. Futbolisti pārsvarā trenējās divās grupās, savukārt spēles pret Čehiju pamatsastāvā izgājušajiem futbolistiem tika paredzēta salīdzinoši vieglāka treniņu nodarbību programma.

 Latvijas izlases treniņš stadionā "Ukraina" 29.martā

Valstsvienības treneri un spēlētāji vienlaikus atzīmēja arī šī 1963. gadā uzbūvētā stadiona augsto zālāja kvalitāti, par kuru rūpējas vietējā kluba un stadiona darbinieki. Stadions šodien spēj ietilpināt nedaudz mazāk par 30 000 skatītāju. Interesanti, ka tieši šajā stadionā vēl profesionāla spēlētāja karjeras laikā Rīgas "Daugava" meistarkomandas rindās PSRS čempionātā vārtus ir guvis Latvijas nacionālās futbola izlases iepriekšējais galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Pēc treniņa beigām un vakariņām izlasei notika kopēja sapulce, pēc kuras spēlētāji devās atpūsties uz saviem numuriņiem, lai izgulētos un uzkrātu spēkus oficiālajam pirmsspēles treniņam pirmdien un, protams, arī pašai spēlei, kas notiks otrdien, 31.martā.

Jau ziņots, ka Ukrainas un Latvijas izlases iepriekš savā starpā tikušās vien divas reizes. Latvijas izlasei līdz šim vēl nav izdevies pārspēt Ukrainas futbolistus savstarpējās spēlēs. Pirms došanās uz Ļvovu, Ukrainas izlase "EURO 2016" kvalifikācijas spēlē ar minimālu rezultātu 0:1 izbraukumā atzina pašreizējo Eiropas čempionu Spānijas izlases pārākumu.

Paredzams, ka uz spēli Ukrainā no Latvijas ieradīsies aptuveni 30 līdzjutēji. Spēli apkalpos tiesnešu brigāde no Austrijas (galvenais tiesnesis - Harald LECHNER).

Latvijas nacionālās futbola izlases gaitām sekojiet līdzi arī LFF sociālajos tīklos -  FACEBOOK un TWITTER.

 

Informācija medijiem pirms spēlēm ar Čehiju un Ukrainu.

 


Latvijas Futbola federācija
no Ļvovas, Ukrainā