Latvijas futbola 1. līgas čempionātā aizvadīts pirmais sacensību mēnesis. Pamazām sāk izkristalizēties komandu spēku samēri un individuālie līderi katrā no komandām. Jūlija labākā spēlētāja balvu līdzjutēju balsojumā nopelnījis FK "Smiltene"/BJSS pussargs Ričards Rullis.

Mēneša labākie spēlētāji 1. līgas čempionātā tiek noteikti ar līdzjutēju balsojumu "Facebook" profilā par ekspertu izvirzītiem kandidātiem. Jūlija mēnesī futbola līdzjutējiem bija iespēja atdot savas balsis par FC "Lokomotiv Daugavpils" uzbrukuma līderi Aleksandru Jerkinu, JDFS "Alberts" nemainīgo vērtību Mārtiņu Remesu, SK "Super Nova" seju Aleksu Regžu vai FK "Smiltene"/BJSS ātro pussargu Ričardu Rulli.

Visvairāk balsu ieguva smiltenietis. Viņš ir vienīgais laukuma spēlētājs šosezon savā komandā, kurš aizvadījis visus mačus laukumā no svilpes līdz svilpei. Jūlijā viņš izcēlās ar trim precīziem sitieniem, un tā bija tieši puse no viņa komandas gūtajiem vārtiem vasaras karstākajā mēnesī.

Mēneša labākais spēlētājs saņem balvas no "Sponser" uztura bagātinātāju produkcijas.

Divi līderi un burziņš sekotāju

Jūlijā katra no komandām paguva aizvadīt pa četrām līdz piecām spēlēm. Komandas vēl nav tikušās katra ar katru, spēļu kalendārs šosezon ir neritmisks dalībnieku nepāra skaita dēļ, tāpēc šobrīd turnīra tabulā redzamais vēl neatspoguļo situāciju pilnībā, bet dažas tendences un kopējo līkni jau var analizēt.

Bez zaudējumiem pagaidām cīnās jaunpienācējs FC "Lokomotiv Daugavpils". Ar pazīstamiem vietējiem spēlētājiem un solīdiem leģionāriem bruņotais Daugavpils klubs guvis 3,6 vārtus vidēji spēlē. Iepriekšējā kārtā, kas notika jau augustā, "Lokomotiv" gan nedaudz nogāja no sliedēm, Grobiņā zaudējot pirmos punktus. Spēle pierādīja, ka Latgales komanda nav tik neievainojama.

Visnopietnākās ambīcijas apturēt "Lokomotiv" ceļā uz čempiona titulu un "Optibet" virslīgas ceļazīmi, iespējams, ir SK "Super Nova" klubam. Sezonas atklāšanas mačā rīdzinieki galvaspilsētas derbijā dalīja punktus ar "Dinamo Rīga", bet nākamajos mačos demonstrēja rezultatīvu sniegumu un piecās spēlēs iekrāja jau desmit punktu. Vasaras pāreju periodā "Super Nova" sastāvu pastiprināja vēl arī ar pieredzējušo bombardieri Vugaru Askerovu, sastāvam nupat pieteica arī virslīgā daudzus gadus spēlējušo Dmitriju Hmizu. Viss liecina, ka "Super Nova" nopietni gatavojas 8. kārtas mačam ar "Lokomotiv".

Nekur tālu no līderiem vēl nav trīs sekojošie klubi: FK "Auda" un tiktāl labākās aizsardzības īpašnieks JDFS "Alberts", kas līdz šim vārtus zaudējis tikai pēc standartsituācijām. Tiesa, Jurija Docenko futbola skolas pārstāvji pagaidām nav spēlējuši ar čempionāta favorītiem, bet tas tikai sola interesantas spēles augustā.

Nestabili un kā pa viļņiem pagaidām spēlē FK "Smiltene"/BJSS, Grobiņas SC un FK "Dinamo Rīga", bet katrs no šī trio jau ir atņēmis punktus vadošajām komandām. Tā ka atsevišķā mačā šīs komandas var iekost ikvienam.

Turnīra tabulas lejasgalā pagaidām iekārtojusies "Rēzekne", kuriem raksturīgi aktīvi iesākt spēles un izvirzīties vadībā (arī pret SK "Super Nova" un FK "Auda"), taču nekādi nesanāk noturēt kvalitātes latiņu visa mača gaitā, un debitants Saldus SS/"Leevon".

Foto: ziemellatvija.lv