Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris atbildēja uz mediju jautājumiem pēc "EURO 2016" kvalifikācijas turnīra spēles starp Čehiju un Latviju (1:1).

PĒCSPĒLES PRESES KONFERENCE

- Vai par sasniegto rezultātu treneris ir priecīgs vai tomēr vairāk bēdīgs, ka neizdevās uzvarēt?

Marians Pahars: "Nezinu, ko šajā situācijā teikt - to arī pateicu puišiem pēc spēles. Protams, mēs varējām gan uzvarēt, gan zaudēt spēli. Spēlējot viesos pret Čehiju - grupas līderiem, domāju, ka ar šādu rezultātu mums jābūt priecīgiem. Mēs neesam liela futbola nācija.

Izbraukumā iegūts punkts pret spēcīgāko grupas komandu, - kāpēc lai es būtu nelaimīgs?

Es neesmu priecīgs, kā ritēja spēle... Mēs varējām izvirzīties vadītā ar 2:0, tad iespējams mēs arī varējām uzvarēt šo spēli. Bet ar rezultātu kā tādu - jā - esmu apmierināts!"

- Vai šodienas sākumsastāvs uzskatāms par eksperimentālu vai tāds tas būs arī nākamajās spēlēs?

Marians Pahars: "Šī ir nacionālā izlase. Mēs dažkārt vairāku mēnešu garumā neredzam viens otru. Sastāvs no spēles uz spēli vai mainīties ļoti. Jā, kā jebkurš cits treneris, es vēlētos vairāk stabilitātes sastāvā. Šodien šie spēlētāji bija labākie spēlētāji, kuri bija manā rīcībā, labāk gatavi un kurus es izvēlējos spēlēt. Ir pieejamas daudzas kombinācijas. Kurš zina, kas mainīties mēneša laikā? Varbūt situācija būs pilnīgi citādāka."

- Igoram Tarasovam un Gintam Freimanim šīs bija pirmās spēles pamatsastāvā. Kā treneris vērtē viņu sniegumu?

Marians Pahars: "Esmu ļoti priecīgs par abiem puišiem. Domāju, ka Gints nospēlēja savas dzīvas labāko spēli. Viņš bija fantastisks! Igors arī - solīds spēlētājs, aizsardzības plāna pussargs... Neko vairāk pateikt nevar, jo man jāredz spēle detaļās. Bet pēc pirmajiem iespaidiem esmu priecīgs par viņiem!"


Latvijas Futbola federācija
no Prāgas, Čehijā