FK "Zep/Forevers" un FK "Kadaga" komandas kļuva par tām, kas ieguva divas pēdējās ceļazīmes cīņas turpināšanai par medaļām Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā "SynotTip" 2019./2020. gada Rīgas telpu futbola čempionāta otrajā etapā, kas startēs nākamo pirmdien, 20. janvārī.

Līdzīgi kā pērn, arī šoreiz Rīgas čempionāts tiek izspēlēts vienā līgā. Pirmajā posmā visas dalībnieces bija sadalītas trīs apakšgrupās (A, B un C), trim labākajām katras grupas vienībām kvalificējoties dalībai D grupā, kur tās savā starpā sadalīs turnīra galvenās balvas. Trīs nākamo labāko vietu ieguvējas no katras grupas sastādīs E grupu, kur spēkosies par "Cerību kausu" trim labākajām komandām, savukārt atlikušās sešas vienības izspēlēs vienu "Cerību kausu".

A grupā jau Ziemassvētku priekšvakarā bija zināms, ka vietu pirmajā trijniekā nodrošinājušas abas līderes, proti, "RTU/Viesulis" (34) un FC "Raita" (33). Sacensību pirmo etapu minētās komandas pabeidza mainīgām sekmēm – pirmā, ielaižot otros vārtus priekšpēdējā minūtē (Edgars Portnojs), ar 1:2 piekāpās "AVANTEX", savukārt FC "Raita", pateicoties četriem Aleksandra Abašina rezultatīvajiem raidījumiem, ar 8:3 sagrāva OSK "Ostnieks".

Trešo vietu apakšgrupā izcīnīja FK "Zep/Forevers" (24), kas abās noslēdzošajās cīņās dalīja punktus uz pusēm ar sāncenšiem – 1:1 pret OSK "Ostnieks" un 3:3 pret "Pafbet.lv". Tālāk tabulā ierindojās ceturtās vietas īpašniece "Baltic International Bank" (23), kas uzvaras gadījumā pēdējā pirmā posma mačā pret "Līgatne/Zeit" iegūtu kāroto trešo vietu, taču minētajā cīņā slēdza "miera līgumu" – 3:3.

Piektajā pozīcijā A apakšgrupas kopvērtējumā palika jau pieminētā "Pafbet.lv" (21), bet trijās noslēdzošajās vietās izkārtojās attiecīgi "AVANTEX" (12), OSK "Ostnieks" (11) un "Līgatne/Zeit" (3).

Tikmēr Rīgas čempionāta B apakšgrupā vietu pirmajā trijniekā iepriekš bija nodrošinājušas "Baltic XL" un "Futbola Parks Academy/LSPA", kuras abas finišēja ar identisku iekrāto punktu skaitu (33). Kopš Ziemassvētku perioda abas līderes laukumā devās attiecīgi četras un divas reizes, iekrājot katra pa sešiem punktiem. Pirmā divkārt guva uzvaras pār FC "PETROW STAR" (10:0 un 11:5, pirmā no tām tehniskā uzvara), kā arī atzina "ISMA" (5:8) un ārpus konkurences startējošās "NAPALM" (2:5) pārākumu, kamēr  "Futbola Parks Academy/LSPA" divreiz pārvarēja "RegVardy/Anzāģe" pretestību – 3:1 un 6:1.

Trešo vietu B grupā izcīnīja FK "Kadaga" (28), kurai finiša spurtā izdevās tikt pie sešiem punktiem divos mačos – pieci Mārtiņa Valdmaņa vārtu guvumi sekmēja triumfu pār FK "Valor/Ropaži", savukārt cīņā pret "NAPALM" tika svinēta uzvara 3:1. Uzreiz aiz vadošā trijnieka B apakšgrupā finišēja "NAPALM" (20) un "RegVardy/Anzāģe" (17), kā arī FC "PETROW STAR" (16), "ISMA" (15) un FK "Valor/Ropaži" (3).

Visbeidzot C grupā vēl pirms svētku perioda bija zināmas visas trīs grupas līderes FK "Rīnūži/Grifs AG" (34), "DSV Latvia" (31) un "Monarhs" (30). Visas minētā trio dalībnieces pirmo etapu pabeidza pārliecinoši – FK "Rīnūži/Grifs AG" divkārt sarūgtināja "Industrial Steel Group" (6:5 un 10:0), kā arī pieveica "LJA" (7:3), "transportnieki" iepriekš minēto "LJA" sagrāva ar 8:1, savukārt "Monarhs" guva virsroku dueļos ar "USB" (7:3) un "EUROLOGI-Giftprint.lv/STOPIŅI" (4:1). Pēdējā, kas ilgu laiku bija apakšgrupas līdere, tādējādi priekšsacīkstes pabeidza ar 20 punktiem un ceturto vietu tabulā.

Kopvērtējuma otrajā kvartetā ierindojās attiecīgi "Futbola Parks Academy/LSPA 2" (19), "Industrial Steel Group" (13), kā arī sešus punktus iekrājušās "LJA" un "USB".

Sacensību rezultatīvāko futbolistu sarakstā pirmo etapu ar visvairāk gūtajiem vārtiem (24) pabeidza Mihails Skuratovičs ("Baltic XL"), savukārt 22 trāpīgi raidījumi Renāram Pastaram ("RTU/Viesulis").

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija