Šo sestdien, 24. augustā, Saldū tika aizvadīts ģimeņu futbola festivāla Foot Fam Fest otrais posms. Ar 250 punktiem uzvaru svinēja Zāģeru ģimene, pārspējot Siguldas posma uzvarētāju Peļņas ģimeņu rezultātu un iegūstot sacensību galveno balvu - apmaksātu ceļojumu visiem Foot Fam Fest dalībniekiem uz Latvijas nacionālās izlases izbraukuma spēli Slovēnijā.

Atbilstoši sacensību reglamentam, tā ģimene, kas kādā no posmiem iegūst visvairāk punktu, balvā saņem apmaksātu ceļojumu visiem komandas dalībniekiem uz Latvijas valstsvienības izbraukuma spēli Slovēnijā šī gada 16. novembrī. Pirmajā posmā ar kopumā 220 nopelnītiem punktiem uzvaru guva Peļņu ģimene. Otrajā posmā Saldū identisku rezultātu uzrādīja Andersonu ģimene, bet Zāģeru ģimene nopelnīja 250 punktu. Abu posmu uzvarētāji balvās saņēma arī Kia automašīnu uz nedēļu ar pilnu degvielas bāku.

"Esmu patīkami pārsteigts par pasākumu un mūsu ģimenes uzvaru tajā. Man puika pats spēlē futbolu. Tas arī piesaistīja šim turnīram. Arī meitas man ir sportiskas, tāpēc visa ģimene kopīgi izdomājām, ka vajadzētu pieteikties dalībai turnīrā. Un, redz, kā viss sagadījās - visiem bērniem bija pirmās vietas savās grupās, sievai arī pirmā vieta, tikai man vienam trešā vieta," uz sacensību sportisko pusi atskatījās Gatis Zāģeris. "Bija ļoti patīkama futbola atmosfēra, visi draudzīgi. Biju domājis, ka bērniem būs vairāk izskraidīšanās, bet galu galā sanāca, ka visvairāk spēļu bija pieaugušajiem. Es kā saldinieks visas tūrisma apskates vietas biju jau redzējis, bet man patīk turnīra rīkotāju iecere apvienot futbola svētkus ar ģimenes tūrismu."

Dalībai Saldus posmā pieteicās 32 ģimenes, un 29 ģimenes arī bija klātesošas un piedalījās ģimeņu futbola svētkos. Ar Saldus posma rezultātiem varat iepazīties šeit

Futbola ģimeņu festivālu rīkoja Latvijas Futbola federācija. Īpašs paldies Foot Fam Fest atbalstītājiem KIA Forum Auto un komanda.lv, kā arī Saldus posma atbalstītājiem: Saldus novada pašvaldībai, Saldus Turīsma informācijas, kultūras un sporta centram TIKS, 66 North BalticLeevonSaldus MazniekamCanelleBella LatviaSeni un saldējuma Eskimos ražotājiem Salas zivis.

"Foot fam Fest festivālā katram bija iespēja sajusties kā lielam bērnam, jo bērnība ir rotaļu laiks un mums visiem gribas ik pa laikam atgriezties bērnībā. Tāpēc ir ļoti svarīgi aizmirst par ikdienas darbiem un rūpēm, baudīt laiku šeit un tagad un neaizmirst, kā Foot Fam Fest nav gluži Pasaules kauss futbolā. Tā ir vide, kut futbols apvieno ģimenes. Tā ir vieta, kur jāgust prieks un jāsmeļ spēks darba nedēļai. Tā ir iespēja saviem bērniem parādīt cienīgu un īstu piemēru, ko nozīmē atbalsts, cieņa pret pretnieku un prieks no spēles. Pateicos visiem dalībniekiem par neviltotām emocijām  un  smaidiem, par jūsu enerģiju un azartu!" sacīja Foot Fam Fest organizētāja Ņina Travkina.

Futbola ģimeņu festivāls balstās uz pamatiem, kurus veido divas galvenās vērtības – ģimene un futbols. Sekojot savai kaislībai un tiecoties pēc iespējām, kādas paver futbols, ģimenes atbalsts un kopā būšana spēlē neatsveramu lomu. Futbols sniedz ģimenēm gan kopīgā laika, gan saliedēšanās iespējas, bet šie festivāli šo vērtību kopumu papildina ar vēl vienu elementu – iespēju tuvāk iepazīt Latviju un veicināt savu nacionālo identitāti. Futbolā vienotas Latvijas ģimenes – tas ir Foot Fam Fest!

Foto galerija