Viensviens Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālu 15. jūlijā sasniedza FK Jelgava un BFC Daugavpils komandas, kas svinēja uzvaras Optibet Virslīgas klubu dueļos.

Jelgavnieki savu skatītāju priekšā – vietā, kur oktobrī notiks turnīra fināls, - ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja FK Metta komandu, vienīgos vārtus gūstot pašā mača izskaņā no 11 metru sitiena atzīmes. Savukārt daugavpilieši pretinieku laukumā guva vārtus drīz pēc otrā puslaika sākuma un ar 1:0 (0:0) apspēlēja FK Spartaks futbolistus.

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē ceturtdaļfinālu sasniedza Virslīgas vienības FK Liepāja, RFS un Riga FC, Komanda.lv 1. līgas klubs FK Tukums 2000/TSS, kā arī 2. līgas pārstāvji Caramba Rīga.

Noslēdzošā ceļazīme uz ceturtdaļfinālu tiks sadalīta 17. jūlijā, kad plkst. 18:00 stadionā Olimpija vietējā Liepājas komanda FK Karosta tiksies ar citu 2. līgas vienību LDz Cargo/DFA.

Ceturtdaļfināla pāru izloze tiek plānota 19. jūlijā, bet spēles norisināsies augustā. Atsevišķa izloze pēc tam notiks, nosakot arī pusfināla spēļu pārus.

Turnīra 2019. gada sezonas finālspēle 26. oktobrī norisināsies Zemgales Olimpiskā centra (ZOC) stadionā Jelgavā, kas Latvijas kausa izšķirošo maču līdz šim vienīgo reizi uzņēmis 2014. gadā.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 37 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 11 dažādas vienības. Pašreizējā trofejas glabātāja ir Riga FC komanda, kas pērn pie tās tika pirmoreiz vēsturē.

Kopš 2017. gada turnīra uzvarētājiem tiek pasniegta jauna dizaina un identitātes trofeja.