Aizvadītajā nedēļā – 26. un 27.aprīlī – Elektrum Olimpiskajā centrā Rīgā uz sintētiskā seguma futbola laukuma risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Futbola turnīru asociācijas (FTA), Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Latvijas Augstskolu Sporta savienības (LASS) atbalstītais Latvijas XXIX Universiādes posms minifutbolā (7:7). Kungu konkurencē starp astoņām dalībniecēm pārākā izrādījās Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA), kamēr dāmu sacensībās triumfēja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA).

Sestdien notikušajā vīru turnīrā astoņas dalībnieces priekšsacīkšu etapā tika sadalītas divās apakšgrupās pa četrām katrā. Grupu uzvarētājas automātiski nodrošināja ceļazīmi uz pusfināla stadiju, kamēr otro un trešo pozīciju ieguvējām izslēgšanas mačus nācās sākt no ceturtdaļfināla.

A apakšgrupā ar septiņiem izcīnītiem punktiem triumfēja LSPA, punktus zaudējot vienīgi mačā ar Baltijas Starptautisko akadēmiju (BSA), kas  noslēdzās neizšķirti 3:3, bet pieveicot Rīgas Ekonomikas augstskolu (SSE) un Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu RISEBA (RISEBA) – 3:2 un 5:0. Ceturtdaļfinālam no šīs grupas kvalificējās SSE (6) un RISEBA (3), noslēdzošajā pozīcijā ierindojoties BSA (1).

Tikmēr B grupā pārliecinoši triumfēja ISMA (9), uzvarot visos trijos dueļos. Nākamā čempione ar 4:0 pieveica Daugavpils Universitāti (DU), ar 5:0 sarūgtināja Latvijas Universitāti (LU), bet ar 4:1 – Latvijas Nacionālo aizsardzības akadēmiju (NAA). Izslēgšanas mačiem kvalificējās arī četrus punktus savākušās LU un DU, kamēr NAA (0) turnīru pabeidza jau priekšsacīkšu stadijā.

Ceturtdaļfināla ietvaros SSE ar 4:1 pārspēja DU, kamēr LU ar minimālu 1:0 pārsvaru sarūgtināja RISEBA, savukārt pusfināla kārtā pārākumu apliecināja abu apakšgrupu laureātes, nodrošinot ceļazīmi uz finālu. ISMA ar 2:0 pieveica SSE, bet LSPA atstāja sausā LU – 4:0.

Izšķirošajā zelta duelī ISMA spraigā cīniņā kaldināja panākumu pār LSPA (2:1), savukārt bronzas medaļas nopelnīja SSE, mazajā finālā ar 4:1 uzvarot LU.

Uzreiz pēc turnīra risinājās laureātu apbalvošana, kur svinīgi sveikti tika arī labākie sacensību dalībnieki individuālajās nominācijās. Tā par labāko vārtsargu tika atzīts čempiones pārstāvis Maksims Andrezens, par vērtīgāko futbolistu - viņa komandas biedrs Oleksandrs Tribels, bet kā prasmīgākais treneris/menedžeris godināts ISMA pārstāvis Igors Jacevičs. Tāpat organizatori sveica trāpīgāko snaiperi, astoņus vārtus guvušo Andreju Nikolajevu (LSPA) un simpātiju balvu ieguvušos Frici Rodertu un Ernestu Pulku (abi - SSE).

Dāmu turnīrā, kas Universiādes ietvaros risinājās dienu iepriekš, bet kopumā ceturto reizi, līdzīgi kā pērn triumfēja LSPA meitenes. Četru dalībnieču sacensībās LSPA ieguva maksimāli iespējamos deviņus punktus, ar 8:0 pārspējot LU, kā arī triumfējot dueļos ar DU (9:1) un no pārējām augstskolām izveidoto MIX izlasi (5:0).

Ar uzvarām pret DU (5:1) un MIX (5:0) otrās vietas sasniegšanai gana bija LU vienībai, kamēr MIX futbolistes savu vienīgo panākumu guva pret DU (6:0), tādējādi ierindojoties kopvērtējuma tabulas trešajā pozīcijā (DU arī trešajā vietā, jo MIX komanda startēja ārpus konkursa).

Sieviešu turnīra individuālajās nominācijās labākās spēlētājas godu izpelnījās Kristīne Giržda (LU), par labāko vārtsardzi tika atzīta Viktorija Ivaņņikova (LSPA), labākās menedžeres/treneres balvu saņēma Evelīna Sendija Čubare (MIX), bet visvairāk vārtus – 6 – guva Sandra Voitāne (LSPA). Simpātiju balvu organizatori piešķīra Viktorijai Vengrevičai (DU).

Organizatori izsaka pateicību zīmolam SPLAT par atbalstu un dāvanām visiem dalībniekiem Latvijas XXIX Universiādē minifutbolā!

Kā zināms, RFF kopš 2012. gada rudens divreiz gadā organizē kausa izcīņas minifutbolā studentu komandām. To galvenie uzdevumi ir veicināt komunikāciju starp Latvijas koledžām un universitātēm un to studentiem, popularizēt aktīvu dzīvesveidu un futbolu studentu vidū, kā arī noskaidrot meistarīgākās minifutbola komandas un spēlētājus Latvijas augstskolu vidū.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija