Šā gada 26. un 27. aprīlī Elektrum Olimpiskajā centrā Rīgā uz sintētiskā seguma futbola laukuma risināsies Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Futbola turnīru asociācijas (FTA), Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Latvijas Augstskolu Sporta savienības (LASS) atbalstītais Latvijas Universiādes posms minifutbolā (7:7) vīriešu un sieviešu komandām. Pieteikties sacensībām iespējams līdz pat 15. aprīlim.

Sacensību pirmajā dienā 26. aprīlī laika periodā no plkst. 21:00 līdz 23:00 spēkus samēros Latvijas koledžu un augstskolu dāmu vienības, savukārt dienu vēlāk no plkst. 18:00 līdz 23:00 laukumā posīsies kungu komandas.

Turnīram var pieteikties Latvijas augstākās izglītības iestāžu (augstskolas un koledžas) studenti (klātienes un neklātienes, profesionālo studiju bakalauri, maģistranti, doktoranti, medicīnas augstskolu rezidenti) un attiecīgās augstskolas 2018. gada absolventi, ko ar parakstu un zīmogu apliecina augstskolas administrācija jeb personāldaļa. Spēlētājam turnīra gaitā nav atļauts pārstāvēt vairākas augstskolu komandas.

Sacensībām atļauts pieteikt maksimums 12 spēlētājus. Pieteikumi jāiesniedz uz speciālas veidlapas, kas līdz 15. aprīlim jānosūta turnīra izpilddirektorei Jevgeņijai Obodņikovai (evgenya.obodnikova@inbox.lv).

Vīriešu sacensībās turnīra izspēles  kārtība plānota ar grupas spēļu norisi pirmajā posmā un izslēgšanas spēlēm par vietām otrajā jeb izšķirošajā stadijā. Izspēles formāts var tikt variēts atkarībā no dalībnieku skaita. Tikmēr daiļā dzimuma sacensībās uzvarētājs tiks noskaidrots pēc viena riņķa izspēles, katrai komandai tiekoties ar katru. Uzreiz pēc turnīra beigām risināsies laureātu sveikšanas ceremonija, kurā trīs labākās komandas, kā arī labākie spēlētāji individuālajās nominācijās saņems apbalvojumus no organizatoriem.

Kā zināms, RFF kopš 2012. gada rudens divreiz gadā organizē kausa izcīņas minifutbolā studentu komandām. To galvenie uzdevumi ir veicināt komunikāciju starp Latvijas koledžām un universitātēm, kā arī to studentiem, popularizēt aktīvu dzīvesveidu un futbolu studentu vidū, noskaidrot meistarīgākās minifutbola komandas un spēlētājus Latvijas augstskolu vidū.

Pērn kungu konkurencē starp 12 dalībniecēm pārāka izrādījās Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) komanda, kamēr dāmu sacensībās triumfēja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA).

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija