Latvijas labākie telpu futbola spēlētāji "Telpu futbola festivāla" ietvaros pagājušās nedēļas izskaņā aizvadīja virkni spēļu Augstākajā un Pirmajā līgā, kā arī norisinājās Rīgas kausa izcīņas fināls starp "SFS - Sportima" un "TENTE" vienībām. Ar rezultātu 5:1 (3:0) pārāki izrādījās un trofeju savā īpašumā ieguva mača favorīti "SFS - Sportima".

Šī gada Rīgas kausa izcīņa izvērtās interesanta un intriģējoša. Lai arī sacensībām pieteicās pat trīs Augstākās līgas komandas, neviena no tām neiekļuva finālā, bet labāko rezultātu uzrādīja FC "Petrow" un SK "Monarhs", kas pusfinālā piekāpās vēlākajiem finālistiem. Savukārt Pirmo līgu pusfinālā pārstāvēja vien vēlākie kausa ieguvēji, bet FK "TUC" un "DSV Transport" izstājās jau ceturtdaļfinālā. Finālā cīnījās Rīgas čempionāta Otrās līgas vienība "TENTE". Izceļams, ka šīs komandas sastāvā netrūkst meistarīgu futbolistu, kuri iepriekš uzspēlējuši arī augstākā līmenī - Aleksandrs Škoļņikovs, Maksims Kudrjašovs, Deniss Putilovs, Jevgeņijs Jeroha.

Taču diemžēl ne visi varēja piedalīties finālmačā. Nopelnīto kartīšu dēļ sezonas, iespējams, svarīgākā spēle bija jāizlaiž gan J.Jeroham, gan M.Kudrjašovam. Visticamāk, tieši šis faktors noteica fināla gaitu, jo "SFS - Sportima" jau otrajā minūtē atklāja rezultātu, bet astotajā minūtē panāca divu vārtu pārsvaru. Beigu rezultāts – 5:1.

Pavisam Rīgas kausa izcīņā, ko, kā ierasts, rīkoja Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Futbola Turnīru asociāciju (FTA), piedalījās 11 komandas - trīs Latvijas čempionāta Augstākās līgas pārstāves, trīs Pirmās līgas komandas, pa divām no Rīgas čempionāta abām līgām, kā arī Ogres čempionāta vienība BFK "Salaspils".

Astotdaļfināli:
"Akela kļūdījās" - SK "Inter/Macron" 2:1 (1:0)
FK "TUC" - BFK "Salaspils" 4:4 (2:1), 8:7 s.s.
"Raita 2" – "TENTE" 3:3 (3:0), 2:3 s.s.

Ceturtdaļfināli:
"Akela kļūdījās" - SK "Monarhs" 4:9 (1:5)
FK "TUC" - FC "Petrow" 2:6 (1:3)
"SFS - Sportima" - "DSV Transport" 2:0 (0:0)
"TENTE" – "New Project" 3:1 (1:0)

Pusfināli:
SK "Monarhs" - "TENTE" 2:2 (1:1), 1:2 s.s.
FC "Petrow" - "SFS – Sportima" 1:3 (0:1)

Fināls:
"TENTE" - "SFS - Sportima" 1:5 (0:3)


Pēc Rīgas Futbola federācijas sniegtās informācijas,
Latvijas Futbola federācija
Foto - Rīgas Futbola federācija