Par Virslīgas dublieru čempionāta 2018. gada sezonas uzvarētāju priekšlaicīgi kļuvusi RFS-2 komanda, tādējādi aizstāvot pērn izcīnīto čempionu titulu.

Kopvērtējuma pirmo vietu rīdzinieki sev garantēja divas kārtas pirms sezonas beigām, kad 4. oktobrī izbraukumā ar rezultātu 1:0 uzvarēja FK Liepāja-2 vienību. Tādējādi RFS-2 komanda izveidojusi sešu punktu pārsvaru pār savu tuvāko sekotāju FK Ventspils-2, kuru pat vienāda punktu skaita gadījumā apsteigs, pateicoties labākiem rezultātiem savstarpējos mačos.

Aiz ventspilniekiem labāko trijniekā divus punktus iepakaļus seko Riga FC-2, kas par trim punktiem apsteidz FK Metta/Latvijas Universitāte-2 futbolistus.

Turnīra labāko vārtu guvēju sarakstā pašlaik pirmo vietu ar 18 precīziem sitieniem ieņem čempionvienības pārstāvis Artis Jaudzems, bet pa 12 reizēm izcēlušies Germans Saveļjevs (FK Jelgava) un Renārs Varslavāns (FK Metta/Latvijas Universitāte-2)

Aizpērn Virslīgas dublieru čempionātā uzvaru svinēja Liepājas futbolisti, bet vēl pirms gada labākie bija ventspilnieki.

Kā ziņots, pērn Virslīgas dublieru čempionātā uzvarējušajiem RFS-2 futbolistiem šogad martā tika nodrošināta iespēja piedalīties prestižajā Viareggio Cup turnīrā Itālijā, kas ir viens no svarīgākajiem jaunatnes futbola turnīriem pasaulē. Tas bija Latvijas Futbola federācijas (LFF) jaunievedums, sniedzot Virslīgas dublieru čempionāta uzvarētājiem iespēju apliecināt sevi kādā no Eiropas prestižākajiem starptautiskajiem turnīriem.

Iepriekš Virslīgas dublieru čempionāts, kurā sacenšas SynotTip Virslīgas klubu otrās komandas jeb tuvākie Virslīgas vienību rezervisti un jaunieši, norisinājās četru apļu garumā. Tomēr šajā sezonā pēc sarunām ar klubu vadību lēma sacensības aizvadīt trīs apļu garumā, lai izvairītos no futbolistu pārslogošanas. Vairums dublieru čempionātā spēlējošo futbolistu ikdienā sacenšas arī Latvijas jaunatnes čempionāta U-18 grupā, kurā arī ir ievērojama spēļu slodze, tāpēc ritmiska spēlētāju ikdienas kalendāra labad ieviestas attiecīgas izmaiņas dublieru čempionāta izspēles kārtībā.

Dublieru čempionātā var piedalīties spēlētāji, kuri ir iekļauti Virslīgas čempionāta pieteikumā un ir dzimuši 1997. gada 1. janvārī vai vēlāk, taču spēles protokolā var tikt ierakstīti arī ne vairāk kā četri laukuma spēlētāji un viens vārtsargs, kuri šim reglamenta punktam neatbilst. Katram klubam ir tiesības pieteikt neierobežotu skaitu citu valstu futbolistu, bet vienlaicīgi laukumā var būt ne vairāk kā trīs citu valstu futbolisti.

--

Foto: RFS