Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā aizvadītas visas jūnijā paredzētās spēles, bet sacensības četrās vecuma grupās turpināsies augustā.

Kā ziņots, ja pērn čempionāta dalībnieku rindas bagātinājās par deviņām komandām un sasniedza 34 vienību skaitu, tad šogad cīņā dodas kopumā 44 komandas jeb par desmit vairāk nekā 2017. gadā. Līdz ar to šogad sacensībās jau atkal sasniegts ievērojams dalībnieku skaita kāpums.

U-16 vecuma grupā septiņas komandas aizvada viena apļa turnīru, bet pēc aizvadītajām spēlēm Ventspilī un Rēzeknē ar nevainojamu čempionāta sākumu – divām uzvarām – var lepoties Rīgas Futbola skola un Kurzemes FC. Pa trim punktiem tikmēr iekrājušas futbolistes no Rēzeknes BJSS, AFA Olaine un FK Iecava/FK Jelgava komandām.

Sezonas noslēdzošie trīs sabraukumi augustā notiks Rīgā, Olainē un Iecavā.

Tikmēr U-14 vecuma grupā astoņas komandas Elites grupā un septiņas vienības Attīstības grupā aizvada viena apļa turnīru, kam sekos spēles par vietām. Elites grupā četri panākumi tikpat mačos ir Rīgas Futbola skola-1 komandai, no kuras par trim punktiem atpaliek Rēzeknes BJSS un FS Metta/OSC futbolistes. Attīstības grupā pēc četrām spēlēm pa 12 punktiem ir Babītes SK un FK Dinamo Rīga meitenēm, bet deviņi punkti sešos mačos ir Alūksnes BJSS kontā.

Šī vecuma futbolistes līdz šim aizvadījušas sabraukumus Olainē, Iecavā, Gulbenē un Piņķos, bet augustā viņas gaida tikšanās Rīgā, Olainē un Piņķos.

Elites un Attīstības grupās sadalītas arī U-12 vecuma grupas komandas, kas aizvada divu apļu sacensības. Septiņas Elites grupas vienības jau aizvadījušas pirmo apli, kurā 15 punktus iekrāja AFA Olaine, par diviem mazāk iespēja Rīgas Futbola skolai-1, bet ar desmit punktiem tām seko SK Super Nova un FK Liepāja/LFS. Savukārt Attīstības grupā, kurā spēkojas piecas komandas, līdere ar 12 punktiem ir FK Dinamo Rīga, trīs punktu atstatumā iepaliekot Babītes SK meitenēm.

Pēc jūnijā notikušajiem mačiem Rīgā, Liepājā un Piņķos augustā U-12 vienībām sekos spēles Iecavā, Olainē, Piņķos un Ventspilī.

Tikmēr pašas jaunākās turnīra dalībnieces – U-10 vecuma grupas futbolistes – šosezon aizvada trīs sabraukumus Olainē, no kuriem aiz muguras ir viens. Tajā satikās deviņas no desmit sacensību dalībniecēm.

Foto un video apskati no Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta spēlēm aplūkojami Facebook lapā Sieviešu futbols.

Čempionāts norisinās četrās vecuma grupās. Kamēr U-14 meitenes sacenšas futbolā 8:8, abās jaunākajās grupās - U-12 un U-10 - spēles notiek pēc formāta 6:6, turklāt U-10 konkurencē sabraukumi norisinās bez rezultātu fiksēšanas kopvērtējuma tabulā. Otro gadu pēc kārtas čempionāts notiek arī U-16 vecuma grupa, kur spēles aizvada pēc formāta 11:11.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.