No 13. līdz 15. februārim astoņas komandas no sešām valstīm piedalījās "Riga Cup 2015" U-16 vecuma grupas turnīrā, kurā laurus plūca "Skonto Academy" futbolisti.

Turnīrā piedalījās Sanktpēterburgas "СДЮСШОР Zenit" (Krievija), "Lommel United" (Beļģija), "Hammarby IF" (Zviedrija) un "Nõmme United" (Igaunija) komandas, kā arī "Skonto Academy" vienība ar jauno uzbeku treneri Rustamu Zabirovu priekšgalā un citas komandas.

Trīs dienu laikā jaunie un talantīgie futbolisti ne tikai pierādīja savas spējas un iemaņas, bet arī parādīja neviltotu aizrautību un mīlestību pret futbolu kā sporta disciplīnu un futbolu kā spēli. Turnīra laikā tika izspēlētas 20 spēles, kurās kopā tika gūti 58 vārti un iesisti 12 pēcspēles sitieni. Lai gan turnīra gaitā tika manīts gan daudz prieka, gan nožēlas, visas komandas paveica lielisku darbu un pierādīja savas dotības. Pateicoties gūtajai pieredzei, zaudētāju nebija.

Komandas turnīrā ierindojās sekojošā secībā:

  1. 1. vieta: "Skonto Academy" (Latvija)
  2. 2. vieta: "Nõmme United" (Igaunija)
  3. 3. vieta: "СДЮСШОР Zenit" (Krievija)
  4. 4. vieta: "Lommel United" (Beļģija)
  5. 5. vieta: "Hammarby IF" (Zviedrija)
  6. 6. vieta: "JK Tammeka" (Igaunija)
  7. 7. vieta: "Fredrikstad FK" (Norvēģija)
  8. 8. vieta: "SK Babīte" (Latvija)

Turnīra gaitā komandas demonstrēja gan acij tīkamu spēli, gan vēroja citu komandu sniegumu. Balsojuma rezultātā no 144 futbolistiem tika noteikti turnīra labākie spēlētāji:

  • Labākais vārtsargs – Daniils Isačenko ("Skonto Academy")
  • Labākais aizsargs – Maksims Petrovs ("СДЮСШОР Zenit")
  • Labākais pussargs – Jānis Grīnbergs ("Skonto Academy")
  • Labākais uzbrucējs – Henrijs Jarvelaids ("Nõmme United")
  • Labākais spēlētājs – Iļja Savčenko ("Skonto Academy")

Plašāka informācija par "Riga Cup" spēlēm pieejama turnīra oficiālajā mājaslapā.

Šajā nedēļas nogalē (21.-22. februārī) "Skonto" hallē savā starpā cīnīsies U-10 un U-11 vecuma grupu komandas. Savukārt no 27. februāra līdz 1. martam "Riga Cup" turnīra ietvaros cīnīsies tādas U-17 vecuma grupas komandas kā "RCD Espanyol" (Spānija), "Norwich City" (Anglija) un "Zenit" (Krievija).


Pēc rigacup.lv sniegtās informācijas
Latvijas Futbola federācija

FOTO - rigacup.lv