Latvijas nacionālās futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala savulaik savu ceļu pretim iekļūšanai valstsvienībā bruģēja, tostarp, caur “OKartes Futbola akadēmijas” ietvaros rīkotajiem treniņiem kopā ar izlases spēlētājiem. Valstsvienības uzbrucējs ar savu piemēru apliecina, ka LFF Futbola akadēmija ir svarīgs un nozīmīgs solis Latvijas jauno un talantīgo futbolistu karjerā, kas pietuvina sapņa piepildījumam – spēlēšanai Latvijas futbola izlasē.

“Manuprāt, LFF Futbola akadēmija ir īstā vieta Latvijas jaunajiem un talantīgajiem futbolistiem, uzsākot ceļu pretim iekļūšanai Latvijas nacionālajā izlasē. Ar organizētu darbu treniņos klubā šodien nepietiek, lai kļūtu par profesionālu futbolistu. Aiz talanta šodien stāv milzīgs ieguldītais darbs treniņos. Lai kaut ko sasniegtu futbolā, futbolistam jātrenējas papildu individuāli, jābūt nepārtrauktā saskarsmē ar bumbu un katru dienu jādomā tikai par futbolu!” izceļ Valērijs Šabala.

“Pēc personīgās pieredzes zinu, ka Futbola akadēmija ir unikāla iespēja jaunajiem futbolistiem trenēties kopā ar saviem vienaudžiem, mācīties pie kvalificētiem Latvijas treneriem un jau šādā vecumā iepazīt valstsvienības līmeņa prasības. Latvijā jauniešu vecumā ir daudz talantīgu futbolistu. Ticu, ka katru no viņiem futbolā sagaida spoža nākotne!”

 Video apskats 2015.gada sezonas ievadā

Šogad LFF Futbola akadēmijas pasākumos piedalīsies 2000., 2001. un 2002. gadā dzimušie talantīgie Latvijas jaunie futbolisti, kurus visas sezonas laikā izraudzīsies reģionu izlašu treneri.

LFF Futbola akadēmijas stratēģiskais mērķis ir vispusīgi attīstīt, motivēt un atbalstīt labākos un talantīgākos pašmāju futbolistus, sagatavojot viņus kā potenciālus spēlētājus Latvijas izlasēm un audzinot viņus kā vispusīgi attīstītas personības. Ar LFF lēmumu tieši Futbola akadēmija šajā un turpmākajos gados tiek virzīta kā viens no prioritārajiem atbildības laukiem LFF darbā. Tā ir kļuvusi par nozīmīgu soli turpmākajā pašmāju spēlētāju sagatavošanā.

LFF Futbola akadēmijas pasākumi 2015.gada sezonā


Latvijas Futbola federācija