Tuvojoties jaunajai sezonai Latvijas sieviešu futbola turnīros, Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās pirmdien, 27. februārī, norisinājās kalendāra izloze un aktualitāšu apspriešana ar Sieviešu futbola līgas (SFL) un Sieviešu futbola 1. līgas pārstāvjiem.

 Foto galerija no kalendāra izlozes

Valsts spēcīgākajā sieviešu futbola līgā – SFL – par 2017. gada sezonas godalgām cīnīsies pēdējo gadu labākā komanda Rīgas Futbola skola un tās iepriekšējo sezonu sīvākā konkurente FK Liepāja, kā arī pērnās sezonas bronzas medaļniece Riga United FC un jaunizveidotā komanda FK Spartaks Jūrmala/46.vsk.

Pēc tam, kad no iespējas piedalīties turnīrā atteicās Rēzeknes BJSS/VRS Optimists-R komanda, jaunajā SFL turnīra sezonā spēkiem mērosies četras vienības iepriekšējo piecu vietā. Pēc LFF pārrunām ar Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA) tika panākta vienošanās mākslīgi nepalielināt šīs sezonas SFL turnīra dalībnieku skaitu, lai neapdraudētu līgas pārstāvju savstarpējo konkurētspēju. Līgas izaugsmes labad pēc pārrunām ar UEFA panākta vienošanās par reglamentējošu uzstādījumu, kas nosaka, ka gaidāmās sezonas Sieviešu futbola 1. līgas uzvarētāji 2018. gadā sacentīsies SFL turnīrā. Latvijas pārstāvniecība UEFA Čempionu līgā sievietēm pēc SFL turnīra dalībnieku skaita samazināšanās nav apdraudēta.

Četras komandas sezonas garumā aizvadīs četru apļu turnīru. Pirmās spēles paredzētas 22./23. aprīlī, jau pirmajā kārtā tiekoties abām galvenajām favorītēm Rīgas Futbola skola un FK Liepāja. Pilns jaunās sezonas kalendārs tiks publiskots papildus.

Rīgas Futbola skola par SFL čempionvienību kļuvusi četrus gadus pēc kārtas. Šī kluba otrā komanda pērn uzvarēja arī Sieviešu futbola 1. līgas sacensībās.

Sieviešu futbola 1. līgas turnīrā otro sezonu pēc kārtas dalībnieku rindas papildinājušās par vienu komandu, līdz ar to 2017. gada sacensībās spēkiem mērosies desmit vienības. Čempionātā startēs pēdējo sezonu vadošā komanda Rīgas Futbola skola, pērnās sezonas vicečempione AFA Olaine un bronzas medaļniece BFC Daugavpils, kā arī Rēzeknes BJSS/SK Progress, Preiļu novada BJSS, FK Laidze/Talsu NSS, Riga United FC Reserves, Rēzeknes novada BJSS, SK Imanta un sacensību jaunpienācējas no FK Iecava/FK Jelgava.

Sacensības jaunajā sezonā tiks izspēlētas divos posmos, kur pirmajā norisināsies viena apļa turnīrs, bet otrajā komandas atkarībā no pirmā posma rezultātiem sadalīsies divos pieciniekos, savā starpā aizvadot vēl vienu apli un ņemot līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs iekrātos punktus. Līdz ar to katra komanda sezonā aizvadīs pa 13 spēlēm. Arī šī turnīra pirmās kārtas mači paredzēti 22./23. aprīlī, bet pilns spēļu kalendārs tiks publicēts pēc pārrunām klubu starpā.

Sieviešu futbola 1. līgas turnīra galvenais mērķis bez spēļu prakses nodrošināšanas ir fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz SFL, kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm.

Turnīri norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija