Latvijas WU-17 meiteņu futbola izlase (2002. gadā dzimušās futbolistes) šovakar, 17. oktobrī, Nīderlandē aizvadīja UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo spēli, ar rezultātu 0:11 atzīstot Zviedrijas izlases pārākumu. 

Kvalifikācijas turnīra ietvaros mūsu futbolistes tiksies arī ar vienaudzēm no Nīderlandes un Gruzijas, kuras savā starpā tiksies šovakar plkst. 20:00.

UEFA Eiropas čempionāta Elites raundā iekļūs katras kvalifikācijas kārtas apakšgrupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās 3. vietu ieguvējas starp visām grupām. Elites raundā šīs vienības jau gaida pēc reitinga augstā izsētās Vācija un pašreizējās Eiropas čempiones Spānija. Elites raunda izloze paredzēta 23. novembrī, spēles notiks 2019. gada pavasarī. Tikmēr Eiropas čempionāta finālturnīrā 2019. gadā no 6. līdz 17. maijam spēlēs astoņas kontinenta labākās komandas, ieskaitot Bulgāriju kā finālturnīra rīkotāju.

Līdz ar jauno kvalifikācijas turnīru viena spēle arī šajā vecuma grupā ilgs 90 minūtes, bet katra komanda varēs izmantot līdz piecām spēlētāju maiņām.