Aizvadītajā nedēļā kārtējās divas uzvaras Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Rīgas čempionāta Izaicinājuma līgā izcīnīja Industrial Steel Group, kas tādējādi vēl vairāk nostiprināja vadību sacensību C apakšgrupā. Industrial Steel Group un B grupas līdere EUROLOGI/GiftPrint.LV šobrīd ir vienīgās turnīra komandas, kas joprojām spējušas saglabāt simtprocentīgu bilanci.

Trīs Vladislava Ivanova vārtu guvumi sekmēja Industrial Steel Group panākumu mačā ar FK Partizāns (5:1), savukārt cīņā pret ārpus konkurences līgā startējošo LSPA/Husky grupas līdere spraigā mačā triumfēja ar rezultātu 4:3. Kā minēts, Industrial Steel Group veikums Izaicinājuma līgas ietvaros joprojām ir perfekts – septiņi panākumi tikpat spēlēs un likumsakarīga pirmā vieta kopvērtējuma tabulā.

Citā apakšgrupas cīniņā LSPA/Husky līdz ar Jāņa Apsīša un Jurģa Zumberga realizētajiem hat-trick sagrāva FK Partizāns (9:4), kļūstot par pirmo komandu līgā, kas sacensību pirmajā etapā paspējusi aizvadīt visas spēles. Patlaban ar 18 punktiem LSPA/Husky ieņem otro vietu, tomēr tās palikšana pirmajā trijniekā, kas ļautu turpināt otrajā etapā cīņu par medaļām, ir uz lielas jautājuma zīmes, jo pavisam netālu tabulā atrodas vairākas konkurentes, kas vēl var studentus apsteigt.

Vēl vienā nepieminētajā C grupas duelī AFK Laikmets piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, piekāpjoties FK Kadaga vienībai – 1:3.

Tikmēr B grupā aizvadītās nedēļas laikā laukumā nedevās pašreizējā pirmās vietas īpašniece EUROLOGI/GiftPrint.LV, kamēr tās tuvākā sekotāja tabulā RTU/Viesulis svinēja panākumu spēlē ar RAITA vienību (2:1). Pēc šīs uzvaras RTU/Viesulis līdz trīs punktu atstatumam samazināja apjomu, kas to šķir no līderes.

Vēl šajā grupā divu ārpus konkurences startējošo vienību cīniņā RAITA ar 11:4 sagrāva FK TUC/Ropaži (pa trim vārtiem Denisam Bezuščonokam un Aleksandram Abašinam), savukārt FC PETROW STAR ar 5:3 lika kapitulēt apakšgrupas pastarītei Baldone vienībai.

Visvairāk maču – pieci – nedēļas šķērsgriezumā risinājās A grupā, kur komandu izvietojums kopvērtējumā arvien ir gana blīvs. Vairākas vienības šeit aizvadīja pa diviem mačiem, tomēr nevienai neizdevās uzvarēt abās cīņās. Par četriem punktiem kopējo punktu bagāžu papildināja LJA, kas pārspēja Rīgas Pašvaldības Policiju (4:2), kā arī cīnījās neizšķirti ar Garāža (2:2).

Grupas līdere Estoty/JOMA TEAM piedzīvoja otro neveiksmi sezonā, atzīstot savas tuvākās sekotājas RegVardy pārākumu (1:2), savukārt pēdējā pēc šī panākuma izcīnīšanas nākamajā mačā piekāpās USB – 3:4. Vēl vienā duelī Rīgas Pašvaldības Policija ar 4:2 uzveica NAPALM, izvirzoties tabulas ceturtajā vietā (punktu priekšā policistiem atrodas Cerber, kas šajā nedēļā laukumā nedevās).

Izaicinājuma līgas rezultatīvākais futbolists joprojām ir 23 vārtus guvušais Andrejs Bakradze (EUROLOGI/GiftPrint.LV).


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija