Turpinot 2017. gada Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu akadēmijas aktivitātes, no 21. līdz 22. janvārim Rīgā risinājās seminārs perspektīvajiem tiesnešiem no Rīgas, Jelgavas, Kuldīgas, Rēzeknes, Aizkraukles un Balviem. Šis bija otrais perspektīvajiem tiesnešiem veltītais seminārs divu nedēļu laikā.

Semināra ietvaros jaunie tiesneši piedalījās lekcijās par spēles noteikumiem, noteikumu interpretāciju, tiesāšanas metodiku un fizisko sagatavotību. Savukārt semināra praktiskajā daļā tiesneši pārraudzīja starptautiskā jauniešu turnīra Riga Cup spēles, kurās piedalījās U-14 vecuma grupas futbolisti no tādām komandām kā Sampdoria (Itālija), Sanktpēterburgas Zenit (Krievija) un Tottenham Hotspur (Anglija), kā arī vēl virknes Latvijas, Igaunijas, Norvēģijas un Somijas vienībām.

Tiesnešu darbību laukumā vēroja un vērtēja tiesnešu instruktori Ādolfs Supe, Vladimirs Osipovs, Kiazo Leladze un Jurijs Popovičenko, kuri jaunajiem tiesnešiem sniedza padomus tiesāšanas prasmju pilnveidošanai.

Saskaņā ar semināra rezultātiem tiesneši, kuri veiksmīgi nokārtojuši fiziskās sagatavotības un teorētisko zināšanu testus un labā līmenī tiesāja turnīra spēles, ir iekļauti kandidātu sarakstā augstāka līmeņa spēļu apkalpošanai.


Latvijas Futbola federācija