Latvijas WU-17 meiteņu futbola izlases galvenais treneris Romāns Kvačovs (attēlā) pēc komandas atgriešanās no UEFA Attīstības turnīra Moldovā intervijā LFF.lv dalījās iespaidos un sniedza savus secinājumus par startu Moldovā notikušajā turnīrā. Atgādinām, ka šajā miniturnīrā Latvijas izlase trijās spēlēs izcīnīja divas uzvaras.

"Kā jau zināms, turnīrā startēja četras komandas, kas viena apļa ietvaros tikās katra ar katru. Kopumā jāatzīst, ka gan Azerbaidžāna, gan Bulgārija, gan Moldova, gan mēs bija aptuveni vienāda līmeņa pretinieki. Kā rāda rezultāti, tad tika gūti arī daudz vārtu, bet neoficiālajā kopvērtējumā trijām komandām bija pa sešiem punktiem.

Pirmajā spēlē tikāmies ar Bulgāriju. Zinājām, kas tā ir par komandu, jo mūsu rīcībā bija video ieraksti ar tās iepriekšējiem mačiem. Mēs labi nospēlējām gan spēles satura ziņā, gan arī domāšanas un kustības uz laukuma ziņā. Mača gaitā guvām divus labus vārtus un beigās ar rezultātu 2:0 arī uzvarējām. Pirmos vārtus guvām no standartsituācijas - tieši tas, ko bijām treniņos iespēlējuši. Otros vārtus guvām no spēles pēc precīzas piespēles no ‘laukuma dziļuma’ izgājienā viens pret vienu - tā teikt, īsti futbola vārti," komandas parādīto sniegumu mačā pret Bulgāriju komentē Romāns Kvačovs.

"Otrās spēles ar Azerbaidžānu rezultāts, manuprāt, pilnībā neatspoguļo to, kas patiesībā notika uz laukuma. Tā bija līdzvērtīgu pretinieku spēle. Pie rezultāta 0:0 mums bija divas labas vārtu gūšanas iespējas. Pēc tam diemžēl ielaidām pirmos, tad uzreiz otros vārtus... Otrajā puslaikā guvām vārtus arī mēs, taču tiesnesis tos neieskaitīja, uzskatot, ka bija spēle ar roku. Pēc tam trāpījām pa pretinieču vārtu pārlikni, bet noslēgumā ielaidām arī trešos vārtus," galvenos notikumus mačā ar Azerbaidžānu atceras R. Kvačovs.

"Kopumā jāatzīst, ka spēles satura ziņā mūs visus iepriecināja tas, kādu futbolu mēs rādām. Proti, tas bija ātrs, kombinacionāls futbols ar īsām un vidējām piespēlēm pa zemi. Bumba bieži nonāca pie mūsu centra pussargiem. Arī malējie pussargi aktīvi darbojās laukumā,” kopumā komandas startu šajā turnīrā atzinīgi novērtēja Romāns Kvačovs.

“Turnīra noslēdzošajā spēlē pret Moldovu mūsu galvenais uzdevums bija līmeņa ziņā nenolaisties zemāk par to, kādu futbolu mēs rādījām pirmajā un otrajā spēlē. Beigās šis mačs izvērtās fantastiski tieši tā satura ziņā. Manā skatījumā, spēlē pārsvars pilnībā bija mūsu komandas pusē. Arī gūtos vārtus no malas vērojām ar lielu baidījumu. Sen nebiju redzējis tādus vārtus, kas gūti no tālās distances pēc sekmīgi izspēlētām kombinācijām! Šajā ziņā komanda mūs ļoti iepriecināja. Malači!” gandarījumu par parādīto sniegumu mačā pret Moldovu neslēpj Romāns Kvačovs.

“Es atkārtošos varbūt to, ko jau iepriekš intervijās esmu jau teicis – šīm meitenēm ir mērķis! Viņas ļoti cenšas, uzmanīgi klausās treneru norādījumus treniņos, un to visu arī cenšas atkārtot spēlēs. Komandā redzama liela pašatdeve, centība, jūtams labs mikroklimats. To jau mēs sajutām iepriekšējā turnīrā Somijā. Futbolistes viena otru atbalsta, pārdzīvo, motivē un visādi citādi cenšas palīdzēt. Tāpēc arī mēs kā komanda ejam uz priekšu. Patīkami strādāt šādā kolektīvā. Protams, mums vēl ir daudz, pie kā piestrādāt... Tāpēc nākamais turnīrs – Baltijas Kausa izcīņa augustā – būs ļoti nozīmīga, gatavojoties sezonas svarīgākajam startam – UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm Kazahstānā.

Taču arī šis turnīrs Moldovā mums patiešām ļoti noderēja – gan sagatavošanas procesa ziņā, gan gūto pozitīvo emociju ziņā. Kā galvenajam trenerim, man ļoti svarīgi ir zināt, ka komanda ne tikai var uzvarēt, bet arī reāli uzvar un rāda labu sniegumu laukumā,” aizvadītā turnīra nozīmi komandas attīstības procesā uzsver galvenais treneris.

“Paldies arī visiem Latvijas futbola līdzjutējiem, kas turnīra laikā atbalstīja un turēja īkšķus par mūsu komandu. Mēs to ikreiz jūtam, un tas arī palīdz mums visiem kopā iet uz priekšu!” futbola sabiedrības atbalsta nozīmi uzsver Romāns Kvačovs.

Intervijas noslēgumā Latvijas izlases galvenais treneris visas komandas un Latvijas Futbola federācijas (LFF) vārdā novēlēja sekmīgu un ātrāku izveseļošanos, kā arī atgriešanos izlases rindās šajā turnīrā traumas guvušajām spēlētājām – Anastasijai Fjodorovai un Kristiānai Kozuļinai.


Latvijas Futbola federācija