Trešdien, 29. jūlijā, Moldovā notiekošajā UEFA Attīstības turnīra otrajā spēlē Latvijas WU-17 meiteņu futbola izlase ar rezultātu 0:3 (0:2) atzina Azerbaidžānas komandas pārākumu. Atgādinām, ka Azerbaidžānas izlase turnīra pirmajā spēlē ar rezultātu 1:3 piekāpās Moldovai, kamēr Latvijas izlase ar 2:0 izrādījās pārāka pār Bulgāriju.

Turnīrs noslēgsies piektdien, 31. jūlijā. Latvijas izlase cīņā par otro vietu kopvērtējumā plkst 18:00 tiksies ar turnīra saimniecēm Moldovu, kas ar rezultātu 3:1 trešdien pārspēja Bulgāriju.

TURNĪRA RĪKOŠANAS MĒRĶIS

UEFA Attīstības turnīra mērķis nemainīgi ir sniegt attiecīgā vecuma futbolistēm iespēju aizvadīt konkurētspējīgas spēles starptautiskā līmenī. Šis vecums izvēlēts, jo UEFA tic, ka tas ir ļoti nozīmīgs posms spēlētāju individuālajā attīstībā ceļā uz elites līmeni. Gaidāmās turnīra spēles, kā arī sagatavošanās process pirms tām veicinās spēlētāju un treneru izaugsme procesu. Šis turnīrs turpina 2012. gadā uzsākto pilotprojektu, kurš šobrīd ir atvērts visām UEFA dalībvalstīm.

Plašāka informācija pieejama UEFA.org mājaslapā.


Latvijas Futbola federācija