Ceturtdien, 2. jūlijā, trīs Latvijas futbola klubi – FK Jelgava, Spartaks Jūrmala un Skonto FC – uzsāks dalību UEFA Eiropas līgas 2015./2016. gada sezonas pirmajā kvalifikācijas kārtā. Atbildes spēles visi trīs Latvijas pārstāvji aizvadīs pēc nedēļas, 9. jūlijā, bet nākamajā kārtā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

FK Jelgava - PFC Litex Lovech (Bulgārija)
19:00, Zemgales Olimpiskais centrs, Jelgava

FK Jelgava ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgas atlases sacensībām nopelnīja, pagājušās sezonas "SMScredit.lv" Virslīgas čempionātā izcīnot trešo vietu. Šim panākumam klubs šogad pievienoja arī uzvaru Latvijas Kausa izcīņas turnīrā, kurā jelgavnieki pie trofejas tikuši jau divus gadus pēc kārtas. Pašlaik vietējā čempionāta kopvērtējumā FK Jelgava atrodas ceturtajā pozīcijā, no labāko trijnieka atpaliekot par četru punktu tiesu.

PFC Litex Lovech klubs tika dibināts 1921. gadā un savā pastāvēšanas laikā četras reizes kļuvis par Bulgārijas čempionu, kā arī četras reizes uzvarējis Bulgārijas kausa izcīņas turnīrā. Pagājušo Bulgārijas čempionāta sezonu, kas noslēdzās maijā, komanda pabeidza ceturtajā vietā, bet jaunā turnīra sezona vēl nav sākusies.

Abas šo komandu spēles tiešraidē būs iespējams vērot televīzijas kanālā "Viasat Sport Baltic", bet vairāk par biļešu cenām uz 2. jūlija maču iespējams uzzināt šeit.

Skonto FC - Saint Patrick's Athletic FC (Īrija)
19:00, "Skonto" stadions, Rīga

Skonto FC futbolisti pagājušās sezonas Virslīgas čempionātā ierindojās otrajā vietā, šādā pozīcijā finišējot trešo gadu pēc kārtas. Pašlaik komanda turnīra kopvērtējumā ir trešā, līderiem zaudējot trīs punktus.

Tikmēr Saint Patrick's Athletic FC klubs kopš savas dibināšanas 1929. gadā astoņas reizes kļuvis par Īrijas čempionu, kā arī trīs reizes cēlis virs galvas valsts kausa izcīņas trofeju. Līdz šim pēdējo reizi tas izdevies pērn. Eiropas klubu turnīros komanda piedalās piekto sezonu pēc kārtas, bet 2008./2009. gada sezonas UEFA kausa izcīņas pirmajā kvalifikācijas kārtā tā mērojās spēkiem ar citu Latvijas pārstāvi JFK Olimps, divu spēļu summā uzvarot ar 3:0. Pašlaik vietējā čempionāta kopvērtējumā Saint Patrick's Athletic FC atrodas ceturtajā vietā.

Plašāka informācija par biļešu iegādes iespējām uz 2. jūlija spēli atrodama šeit.

FK Budućnost Podgorica (melnkalne) – Spartaks Jūrmala
21:30, "Gradski" stadions, Podgorica

Spartaks Jūrmala, kas pagājušās sezonas Virslīgas čempionātu noslēdza sestajā vietā, piedzīvos savu debiju Eiropas klubu turnīros. Pašlaik vietējā čempionātā komanda atrodas kopvērtējuma piektajā vietā

FK Budućnost Podgorica klubs tika dibināts 1925. gadā, bet Melnkalnes čempionātā izcīnīti divi tituli, kā arī četras reizes iegūta otrā vieta. Tāpat klubs reizi uzvarējis valsts kausa izcīņas turnīrā. Pagājušās sezonas Melnkalnes čempionātā FK Budućnost Podgorica ierindojās ceturtajā vietā, bet jaunās sezonas turnīrs startēs augustā.

Latvijas Futbola federācija novēl Latvijas pārstāvjiem sekmīgu Eirokausu sezonu!

UEFA.com | UEFA Eiropas līgas spēļu online teksta tiešraides Spēļu sākuma laiki norādīti pēc Latvijas laika


Latvijas Futbola federācija
FOTO - UEFA.com