Latvijas Universitātes Duālās karjeras programma ļauj sportistiem apvienot treniņus un augstus sasniegumus sportā ar augstākās izglītības iegūšanu. Šogad duālās karjeras stipendijas studijām LU saņēmuši 56 sportisti, no tiem divi ir futbola pārstāvji.

Stipendiju par augstiem sasniegumiem futbolā šogad saņems Ērika Gricijenko un telpu futbolists Andžejs Mickēvičs.

LU atbalsta programma sniedz iespēju augsta līmeņa sportistiem sekmīgi apvienot sportu ar kvalitatīvu augstākās izglītības iegūšanu. Šogad kopumā Duālās karjeras programmā pieteicās 91 sportists, pārstāvot 25 dažādus sporta veidus. Šis ir viens no lielākajiem pieteikumu skaitiem pēdējo gadu laikā, kas pierāda programmas augušo popularitāti sportistu vidū. Visplašāk pārstāvētais sporta veids šogad ir vieglatlētika – saņemti 24 sportistu pieteikumi, tam seko basketbols ar 16 pieteikumiem, bet no futbolistiem saņemti septiņi pieteikumi.

Izvērtējot saņemtos pieteikumus, 36 studenti ieguva pilnībā apmaksātas studijas LU izvēlētajā studiju programmā, četriem pretendentiem būs 75% atlaide studiju maksai, astoņiem sportistiem tiks segta puse no studiju maksas, bet vēl astoņi sportisti saņems 25% atlaidi studiju maksai.

Kā informē LU Sporta centrs, 13 sportisti, kuri izceļas ne tikai ar augstiem sasniegumiem sportā, bet arī ar izcilām sekmēm studijās, ieguvuši valsts budžeta vietas studijām LU.

Duālās karjeras programma ir nozīmīgs solis pretī sporta un izglītības apvienošanai. Programmas līdzšinējie rezultāti rāda, ka sportistiem ir iespējams vienlaicīgi attīstīt gan savas akadēmiskās zināšanas, gan sportiskās prasmes, saglabājot augstus sasniegumus abās jomās.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Universitāte