Šonedēļ aizvadītas "11.lv" Latvijas kausa izcīņas otrā posma spēles, noskaidrojot 12 komandas, kas trešajā posmā cīnīsies par iespēju sasniegt astotdaļfinālu.

Iepriekš divas pirmā posma kārtas pārvarēja četras "Altero.lv LIIGA" komandas un desmit "Dali Dali" 3. līgas pārstāvji, bet otrajā posmā turnīrā iesaistījās arī desmit "Optibet" Nākotnes līgas komandas. Otrā posma izloze četros pāros kopā saveda 1. un 3. līgas komandas, bet pa divām reizēm viena pret otru tika salozētas 1. līgas, 3. līgas, 1. un 2. līgas, kā arī 2. un 3. līgas pārstāves.

Par skaļu rezultātu divu 1. līgas komandu duelī parūpējās Mārupes SC, kas viesos ar 7:2 sagrāva "Ogre United", Kristānam Korsakam gūstot trīs vārtus. Citā šīs līgas pārstāvju tikšanās reizē JFK "Ventspils" ar 2:1 pretinieku laukumā sarūgtināja pašreizējos kopvērtējuma līderus SK "Super Nova".

Noslēdzoties otrā posma spēlēm, tālāk soļo:

  • 1. līgas komandas: "Leevon PPK", Mārupes SC, Skanstes SK, FK "Smiltene"/BJSS, JDFS "Alberts", "Rēzekne", JFK "Ventspils", AFA "Olaine"
  • 2. līgas komandas: FK "Ķekava"/"Auda", FK "Beitar"/"Riga Mariners"
  • 3. līgas komandas: "Futbola Parks Academy", Rīgas Futbola skola

Trešā posma pāru izloze paredzēta 6. jūnijā plkst. 12:00 ar tiešraidi futbols.tv platformā.

No ceturtā posma jeb astotdaļfināla stadijas turnīru uzsāks arī visas "Tonybet" Virslīgas vienības.

Šīgada turnīra fināls paredzēts 30. oktobrī.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 dažādas vienības. Pagājušā gada finālā "Riga FC" futbolisti pēcspēles sitienu sērijā bija pārāki pār RFS.

Foto: "Ogres Ziņas"