Otrdien, 4. decembrī, uz kārtējo sēdi sanāca Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde, kas uzklausīja Latvijas valstsvienības galvenā trenera Miksu Pātelainena analīzi par paveikto UEFA Nāciju līgā un nolēma, ka balsojums par valstsvienības galveno treneri, kurš vadīs izlasi nākamajos gados, notiks nākamajā valdes sēdē.

Pātelainens pauda apņemšanos turpināt vadīt valstsvienību, ja valde viņam šo godu uzticēs. Somu speciālists savā uzstāšanās laikā arī prezentēja Jaunatnes attīstības programmas vadlīnijas par to, ko nepieciešams ieviest, mainīt un uzlabot Latvijas futbolā kopumā, lai pēc gadiem izlasē nonāktu spēcīgāki futbolisti.

LFF valde pēc trenera uzklausīšanas uzticēja LFF prezidentam Kasparam Gorkšam risināt valstsvienības galvenā trenera jautājumu, vienojoties, ka līdz 18. decembrim valdei jābūt visai nepieciešamajai informācijai, lai šo jautājumu jau izsvērtu varētu virzīt uz balsošanu.  

Vēl valdes sēdē tika diskutēts par iespējamo 1. līgas formātu 2019. gada Latvijas čempionāta ietvaros, neizslēdzot, ka šim turnīram varētu pievienoties Virslīgas klubu U-21 komandas, tādējādi nākamajā gadā vairs nerīkojot atsevišķu Virslīgas dublieru turnīru. Lai izrunātu iespējamos variantus un tālāk virzītu noteiktu pozīciju, LFF prezidents Kapars Gorkšs 5. decembrī Rīgā tiksies ar šā gada 1. līgas čempionāta dalībniekiem.

Nākamā valdes sēde notiks šā gada 18. decembrī. Tās dienas kārtībā būs jautājums par valstsvienības galveno treneri, kā arī LFF 2019. gada budžetu!