Pirmdien, 15. oktobrī, nacionālajā stadionā Daugava starp Latvijas un Gruzijas valstsvienības pirmsspēles preses konferencēm notika dokumentālās filmas par futbola leģendu Aleksandru Čivadzi svinīgā prezentācija. Pasāku klātienē apmeklēja gan Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadība, gan pašmāju un gruzīņu žurnālisti, gan Gruzijas vēstniecības pārstāvji, gan arī mūsu futbola veterāni.

Kā jau ziņots, filmas prezentācijas iniciatīvas autors Rīgā ir Gruzijas futbola žurnālistu savienības vice-prezidents Tengizs Pačkorija. Filmu radījis pazīstamais režisors Gori Toradze, kurš personīgi arī apmeklēja tās prezentāciju Rīgā. Filma veidota 2015. – 2016. gadā un veltīta A. Čivadzes 60 gadu jubilejai. Prezentācijas mērķis ir futbola tradīciju un veselīga dzīvesveida popularizēšana, kā arī Gruzijas un Latvijas kultūras un sporta kontaktu stiprināšana.

Latvijas Futbola federācija izsaka pateicību Gruzijas Futbola federācijai, Gruzijas futbola žurnālistu apvienībai un personīgi Tengizam Pačkorijam par sadarbību filmas prezentācijas organizēšanā!

Aleksandrs Čivadze, biogrāfija

Aleksandrs Čivadze sniedzis neatsveramu ieguldījumu futbola popularizācijā un attīstībā. Pēc karjeras beigām viņš palika futbolā, strādājot par Gruzijas nacionālās izlases galveno treneri (no 1993. līdz 1996. gadam, no 2001. – līdz 2003. gadam), kā arī Gruzijas U-21 izlases galveno treneri (2013. – 2015. gadam). Laika posmā no 1990. līdz 2015. gadam strādāja par Gruzijas Futbola federācijas viceprezidentu. 2002. gadā A. Čivadze kļuva par UEFA īpaša ordeņa “Par ieguldījumu futbola attīstībā” laureātu, kuru viņam personīgi piešķīra tā laika UEFA prezidents Lenarts Johansons. Šobrīd A. Čivadze pilda Gruzijas Futbola federācijas prezidenta padomnieka pilnvaras.