Svētdien, 23. septembrī, Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētās Rīgas futbola nedēļas ietvaros Elektrum Olimpiskā centra mākslīgā seguma laukumā Grostonas ielā 6b septīto reizi notiks tradicionālais RFF organizētais un Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) atbalstītais studentu minifutbola (6:6) kausa izcīņas turnīrs, kurā līdzīgi kā pērn startēs 12 komandas.

Tāpat kā pirms gada dalību sacensībās apstiprinājušas tādas vienības kā Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA), Latvijas Jūras akadēmija (LJA), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), Latvijas Universitāte (LU), Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmija (NAA), Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola RISEBA (RISEBA), Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija (RTA), Rīgas Ekonomikas augstskola (SSE) un Transporta un sakaru institūts (TSI).

No iepriekšējā rudens sacensību dalībniecēm šoreiz nestartēs Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledža (UCAK), Valsts Policijas koledža (VPK) un Daugavpils Universitāte (DU), bet klāt nākušas Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un Ventspils Augstskola (VeA). Abas pēdējās turnīra apritē atgriežas pēc gada pārtraukuma.

Kā iepriekš vēstīts, grupu izloze un spēļu kalendāra paziņošana risināsies plkst. 11:30, savukārt no plkst. 12:00 komandas vienlaikus uz četriem atsevišķi nodalītiem sintētiskā seguma laukumiem noskaidros sacensību uzvarētāju. Turnīra laureātu sveikšana paredzēta uzreiz pēc finālspēlēm plkst. 16:00.

Minifutbola sacensības notiks formātā 6:6 (5 spēlētāji un vārtsargs), un tajās drīkstēs pieteikt ne vairāk par desmit spēlētājiem, kuri ir Latvijas augstākās izglītības iestādes (augstskolas un koledžas) studenti (klātienes un neklātienes, profesionālo studiju bakalauri, maģistranti, doktoranti, medicīnas augstskolu rezidenti) un attiecīgās augstskolas 2018. gada absolventi.

Turnīra galvenie uzdevumi ir veicināt komunikāciju starp Latvijas koledžām un universitātēm un to studentiem, popularizēt aktīvu dzīvesveidu un futbolu studentu vidū, kā arī, protams, noskaidrot meistarīgākās minifutbola komandas un spēlētājus Latvijas augstskolu vidū.

Pērn par sacensību uzvarētājiem kļuva LSPA futbolisti, kuri fināla mačā ar rezultātu 3:0 pieveica LJA.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija