Finanšu salīdzināšanas platforma Altero.lv kļuvusi par Latvijas 2. līgas titulsponsoru, kā rezultātā turnīrs nākamās divas sezonas tiks dēvēts par "Altero.lv LIIGA".

Gaidāmo 2023. gada sezonu 2. līgas čempionāts sagaidīs ar jaunu nosaukumu un vizuālo identitāti. Tā radīta ar mērķi vairāk runāt ar par amatieru futbolu, kas Latvijā ir viens no lielākajiem futbola segmentiem.

"Man ir liels prieks, ka Latvijā atpazīstami uzņēmumi nolemj pievienoties plašajai futbola saimei. Altero.lv ir mūsdienīgs un progresīvs uzņēmums, kas ir izcēlies ar daudziem kreatīviem risinājumiem, lai runātu par sevi, tāpēc ceram apvienot spēkus, lai šādā manierē runātu arī par amatieru futbolu," pauž Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko.

"Bieži vien liela daļa uzņēmumu skatās profesionālā sporta virzienā, taču mums apkārt ir tik daudz iesaistīto tieši amatieru sportā. Ir svarīgi veicināt un popularizēt tieši amatieru segmentu, jo, tam kļūstot lielākam, veidosies veselīgāka sabiedrība, stiprināsies futbola kultūra un veidosies jaunas komūnas, kas palīdzēs attīstīt tālāk visiem kopā šo plašo futbola saimi," pauž LFF Mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītājs Renārs Krīgers. 

Altero.lv valdes priekšsēdētājs Artūrs Kostins: "Futbols ir vismasveidīgākais un vispopulārākais sporta veids ne tikai pasaulē. Vēlējāmies atbalstīt tieši amatieru futbolu, jo redzam, ka tur ir potenciāls izaugsmei un šeit ir visīstākās emocijas. Prieks būs būt kopā ar Latvijas futbolu, un lai visiem izdevusies sezona!"

Altero.lv finanšu salīdzināšanas platforma Latvijā savu darbību uzsāka 2016. gadā, Lietuvā - 2019. gadā, Igaunijā - 2021. gadā, un kopš šī brīža vairāk nekā 250 000 Altero.lv klientu ir salīdzinājuši finanšu piedāvājumus - kredītu, apdrošināšanu un norēķinu kontus.

"Altero.lv LIIGA" turnīrā 2023. gada sezonā startēs 16 komandas no 13 Latvijas pilsētām, kas sadalītas divās zonās – Rietumu un Austrumu. Salīdzinājumā ar pērno sezonu turnīra dalībnieku rindās notikušas sešas izmaiņas, pievienojoties FK "Salaspils", FK PPK/"Betsafe", Augšdaugavas NSS un "Ogre United" komandām, kā arī FS "Jelgava" un JDFS "Alberts" klubu dublieriem.

Čempionāta pirmajā posmā komandas savas zonas ietvaros aizvada divu apļu turnīru. Sacensību turpinājumā katras zonas pirmo četru vietu ieguvēji satiekas A grupā, ņemot līdzi tikai savstarpējo spēļu rezultātus un aizvadot divu apļu turnīru pret komandām no otras zonas. Savukārt katras zonas 5.-8. vietu ieņēmušās komandas otrajā posmā veido B grupu, kurā cīnās par palikšanu 2. līgā. A grupas pirmo divu vietu ieguvēji nopelnīs tiesības 2024. gadā sacensties "Optibet" Nākotnes līgā, bet trešās pozīcijas īpašniece piedalīsies pārspēlēs ar "Optibet" Nākotnes līgas 12. pozīcijas ieguvēju. Savukārt pēdējo trīs vietu ieguvēji 2024. gadā pārcelsies uz Latvijas 3. līgu.

Pirmās jaunās sezonas spēles notiks 15. aprīlī Ķekavā un Staicelē, kam 16. aprīlī sekos spēles Rīgā, Jaunmārupē, Ogrē, Daugavpilī un Salaspilī. Turnīra sadaļa pieejama ŠEIT.

Turnīra logo paka pieejama ŠEIT.