Latvijas Futbola federācija (LFF) 7. decembrī iesniegusi intereses deklarāciju (Declaration of Interest) 2026. gada UEFA Eiropas čempionāta telpu futbolā (UEFA Futsal Euro 2026) vīriešiem uzņemšanai Latvijā. Finālturnīra norise paredzēta 2026. gada janvārī un/vai februārī.

LFF prezidents Vadims Ļašenko: "Esam pauduši skaidru interesi, vēlmi un gatavību organizēt Latvijā jau trešo augstākā līmeņa Eiropas finālturnīru. Mums jau ir uzkrāta liela pieredze šādu pasākumu organizēšanā, tāpēc vēlamies spert nākamo soli, pēc UEFA Eiropas U-19 telpu futbola čempionāta finālturnīra un UEFA Čempionu līgas finālturnīra telpu futbolā ar kontinenta četru spēcīgāko klubu un daudzu telpu futbola zvaigžņu piedalīšanos esam pierādījuši, ka mūsu darbinieki, pilsēta un infrastruktūra ir spējīga un gatava organizēt visaugstākajā līmenī šāda līmeņa pasākumus. UEFA atsauksmes pēc LFF iepriekš organizētajiem starptautiskajiem turnīriem bijušas atzinīgas, tāpēc esam nolēmuši kandidēt uz šī finālturnīra rīkošanu. Eiropas čempionātā 16 labākās komandas no visa kontinenta ierastos Latvijā, un tas būtu visaugstākā līmeņa telpu futbola turnīrs, kāds līdz šim organizēts Latvijā."

LFF ir uzsākusi sarunas ar "Arēna Rīga" un "Rimi Olimpiskais centrs", kā arī tiek izskatīta iespēja šādu turnīru organizēt arī plānotajā projektā "Komandu sporta spēļu halles izveide Krišjāņa Barona ielā 99C", Rīgā.

Rīkotāja tiesības tiks pasludinātas 2023. gada decembrī.