Latvijas futbola čempionātā šonedēļ starts tiek dots "Dali Dali" 3. līgā. Kā ierasts, šī līmeņa turnīra sākumfāzē komandas ir sadalītas pa reģioniem, katrā no tiem esot savam komandu skaitam un izspēles kārtībai. Sezonas beigās finālturnīrā tiks sadalītas tiesības pakāpties līgu augstāk.

Sacensību pirmajā posmā komandas sadalītas Rietumu, Centra, Ziemeļu un Latgales zonās.

Centra zonā piedalās deviņas komandas. Katra ar katru samēros spēkus pa divām reizēm jeb aizvadīs divu apļu turnīru. Tas ir kopumā pa 16 spēlēm katrai komandai, pa četriem mačiem katrā spēļu kārtā. Pirmais posms finišē 18. septembrī.

Tāds pats izspēles formāts ir arī Rietumu zonā, kur pirmā spēle aizvadīta jau otrdien - 0:0 duelī starp FK "Dobele Allegro" un FK "Iecava" komandām.

Ziemeļu zonā komandas sadalītas vēl divās apakšgrupās: Austrumu un Rietumu. Abās grupās ir pa septiņām komandām. Arī šīs komandas aizvadīs divu apļu turnīru savu grupu ietvaros. Pēc tam abu grupu 1. līdz 3. vietas ieguvēji savā starpā aizvadīs vēl pa divām spēlēm ar katru vēl nesatikto pretinieku, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus. Savukārt komandas, kas Austrumu un Rietumu grupās iegūs 4. līdz 7. vietu, savā starpā piedalīsies gandarījuma turnīrā pēc play-off pirncipa.

Latgales zonas spēļu kalendārs LFF tiks iesūtīts līdz šī gada 28. aprīlim. 

Pēc pirmā posma reģionu mērogā sekos sacensību otrais posms jeb 3. līgas finālturnīrs. Tam kvalificēsies katra reģiona divas spēcīgākās komandas. Ceturtdaļfināla un pusfināla uzvarētāji tiek noskaidroti divu spēļu summā (pa vienam mačam mājās un izbraukumā), bet finālā būs tikai viena spēle. Abas finālistes, kā arī 3. vietas ieguvēji nopelnīs tiesības 2025. gadā piedalīties "Altero.lv LIIGA" čempionātā. Otrā posma spēlēm jāfinišē līdz 13. novembrim.

Atgādinām, ka skaitliski kuplākajai futbola līgai Latvijā gan spēlētāju, gan komandu skaita ziņā ir sava mājaslapa.