Šajā nedēļas nogalē sāksies tradicionālais Ziemas kausa izcīņas turnīrs sievietēm, kas ievadīs gatavošanos jaunajai Sieviešu futbola līgas un Sieviešu futbola 1. līgas sezonai. Tāpat pēc vairāku sezonu pārtraukuma risināsies Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts.

Ziemas kausa turnīrā no janvāra līdz martam piedalīsies septiņas komandas, kas aizvadīs viena apļa turnīru – FS "Metta", SFK "Rīga", FK "Iecava"/FS "Jelgava", FK "Olaine", FK "Auda", SK "Super Nova" un Rīgas Futbola skola. Visas turnīra spēles notiks "Rimi Olimpiskajā centrā".

Turnīrs tiks atklāts sestdien plkst. 18.00 ar spēli starp FK "Olaine" un FK "Auda", bet svētdien sekos divi mači pēc kārtas - plkst. 12.00 FK "Iecava"/FS "Jelgava" pret SK "Super Nova" un plkst. 14.00 SFK "Rīga" pret Rīgas Futbola skolu. Visas trīs spēles tiešraidē būs vērojamas LFF "YouTube" kanālā.

Pirmie divi Ziemas kausa turnīri sievietēm notika 2019. un 2020. gadā, kad tajos piedalījās attiecīgi piecas un četras komandas. Pērn sešu dalībnieču konkurencē pirmo vietu izcīnīja SFK "Rīga".

Tikmēr Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts sakarā ar Covid-19 infekcijas ierobežošanas pasākumiem risināsies pirmoreiz kopš 2020. gada. Komandas kopvērtējuma vietas dalīs U-14 un U-12 vecuma grupās, kamēr U-10 un U-8 konkurencē sacensības risināsies bez rezultātu uzskaites kopvērtējuma tabulā. Kopumā čempionātā piedalīsies 48 komandas.

Izceļams, ka U-8 vecuma grupa šajā turnīrā iekļauta pirmoreiz. Tāda šosezon pirmoreiz plānota arī Latvijas meiteņu vasaras čempionātā.

U-14 Elites un Attīstības grupās piecas komandas trīs sabraukumos aizvadīs divu apļu turnīru ar pirmo tikšanos 21. janvārī Jaunolainē. Savukārt U-12 vecuma grupā trīs Elites un deviņas Attīstības grupas komandas ir apvienotas vienās sacensībās un sadalītas divās apakšgrupās. Divos sabraukumos tās aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas trīs labākās komandas aizvadīs Elites grupas izslēgšanas spēles, bet pārējās komandas sacentīsies Attīstības grupas izslēgšanas spēlēs. Pirmie mači 14. janvārī Jaunolainē un dienu vēlāk Olainē.

Tikmēr U-10 vecuma grupā trīs sabraukumos tiksies 14 komandas ar pirmajām spēlēm 28. un 29. janvārī Jaunolainē un Olainē, bet U-8 konkurencē 12 komandas spēkiem mērosies trīs sabraukumos "Playoff Arena" hallē Rīgā. Pirmais no tiem 4. februārī.

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.