Vietu SKF Meet the World turnīra finālā, kurā tiks sadalīta apmaksāta ceļazīme uz pasaulē lielāko jauniešu futbola turnīru Gothia Cup, nodrošinājušas FS Metta un BFC Daugavpils U-16 vecuma komandas.

Kā ziņots, šajā sezonā SKF Meet the World turnīrs norisinās U-16 vecuma grupā, tajā piedaloties labākajām komandām pēc 2018. gada sezonas attiecīgās vecuma grupas rezultātiem Latvijas jaunatnes čempionātā. Komandas bija sadalītas divos pāros un aizvadīja pusfināla spēles, savā starpā tiekoties mājās un viesos. Uzvarētājs tika noteikts divu spēļu summā.

FS Metta divu spēļu summā ar 7:2 pārliecinoši apspēlēja Riga FC vienaudžus (4:1 un 3:1), bet BFC Daugavpils summā ar rezultātu 5:2 pārspēja Rīgas Futbola skolu (2:0 un 3:2). Šajās spēlēs īpaši izcēlās FS Metta pārstāvis Lūkass Vapne, gūstot četrus no savas komandas vārtiem, kamēr BFC Daugavpils rindās pa divām reizēm izcēlās Niklāvs Konrāds Skrinda un Artūrs Mateša.

Izšķirošā spēle par uzvaru turnīrā starp FS Metta un BFC Daugavpils komandām notiks 16. aprīlī plkst. 16:30 Rīgas Hanzas vidusskolas stadionā. Tikmēr Riga FC un Rīgas Futbola skola maču par 3./4. vietu aizvadīs 23. maijā plkst. 19:00 RTU stadionā.

Finālspēles uzvarētāji balvā iegūs pilnībā apmaksātu ceļazīmi uz Gothia Cup turnīru U-16 vecuma grupā, kas šogad Zviedrijas pilsētā Gēteborgā notiks no 14. līdz 20. jūlijam.

Turnīru SKF Meet the World rīko Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar vadošo gultņu kompāniju pasaulē SKF. Iepriekšējos gados SKF Meet the World turnīrā ceļazīme uz Gothia Cup tika dalīta U-14 vecuma konkurencē, pēdējos divos gados pēc kārtas uzvaras laurus plūcot FS Metta jauniešiem.