Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.

Pašlaik 35 gadus vecais K. Buravcevs ir UEFA-A un UEFA-A "Elite Youth" kategoriju treneris, kurš izglītības un prakses iegūšanas laikā smēlies pieredzi futbola organizācijās un akadēmijās Spānijā, Vācijā, Anglijā, Nīderlandē, Čehijā, Zviedrijā, Itālijā un citviet. Latvijā ieguvis bakalaura grādu sporta zinātnē, bet Spānijā – maģistra grādu futbola trenēšanā un menedžmentā. Karjeras laikā ilgstoši strādājis LFF Izglītības nodaļā par treneru izglītotāju, bet vēlāk darbojies FS "Jelgava" sistēmā un kopš 2021. gada vadījis Rīgas reģionālās izlases. Šogad kā asistents piesaistīts darbam Latvijas nacionālajā sieviešu valstsvienībā.

"Pirmkārt, vēlos pateikties LFF vadībai par uzticēšanos, apstiprinot mani akadēmijas galvenā trenera amatā. Vēlos izteikt milzīgu pateicību kolēģiem reģionālajos centros par atbalstu un gatavību strādāt kopā. Ticu, ka varam turpināt kvalitatīvu un sistemātisku darbu gan jauniešu futbolā, gan treneru izglītībā. Mūsu uzdevums ir modernas, profesionālas un drosmīgas vides veidošana, tāpēc aicinu mūs visus kopā veidot spēcīgu un priecīgu paaudzi. Paldies par piederību Latvijas futbolam," pauž K. Buravcevs.

Šī ir jau trīspadsmitā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Tā sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuri iegūst vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā palīgs jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11. Dalībniekus LFF Futbola akadēmijas aktivitātēm sezonas laikā izraugās reģionālo izlašu treneri, lai jaunie futbolisti kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm.

Maijā LFF Futbola akadēmijas 2010. dzimšanas gada jeb U-14 vecuma grupas izlasei gaidāms turnīrs Armēnijā, kur pretiniekos būs Uzbekistāna, Armēnija un Libāna. Savukārt oktobrī ieplānota dalība turnīrā Polijā, kur pretim stāsies vienaudži no Luksemburgas, Polijas un Melnkalnes.

Vasarā plānoti LFF Futbola akadēmijas pasākumi arī 2009. dzimšanas gada jeb U-15 vecuma grupas jauniešiem, par kuriem informācija sekos atsevišķi.