Latvijas Futbola federācija (LFF) un Krievijas Futbola savienība (RFS) pieredzes un ekspertīzes apmaiņas ietvaros šonedēļ vietējiem Latvijas speciālistiem piedāvāja dalību tiešsaistes seminārā, izglītojot par godīgas spēles principu aizsargāšanu.

Seminārā tika plaši apskatīta sporta totalizatoru kantoru darbība un likmju izdarīšanas principi, iztirzājot šādu pakalpojumu sniedzēju atšķirības Eiropā, Krievijā un Āzijā. RFS godīgas spēles speciālists dalījās iekrātajā informācijā un pieredzē, kā praktiski izpaužas pretlikumīgie mēģinājumi ietekmēt spēļu rezultātus, kā šādi draudi ir identificējami un kādus preventīvos mērus pieņem sporta totalizatoru uzņēmumi.

Seminārā piedalījās un uz sev interesējošajiem jautājumiem atbildes ieguva Valsts policijas, Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas, kā arī citu saistīto institūciju speciālisti.

"Gan individuāli, gan kopā ar citu valstu federācijām un mūsu sadarbības partneriem cenšamies godīgas spēles principos izglītot ne tikai sporta sabiedrību, bet arī procesa uzraudzīšanā iesaistītās institūcijas. Tikai uz zināšanām un ekspertīzi balstīts koordinēts kopdarbs var sniegt rezultātu negodprātīgu darbību identificēšanā un personu saukšanā pie atbildības. Sporta aizsargāšanas process nekad neapstājas un vienmēr ir aktuāls, tāpēc arī iespēja speciālistiem iegūt plašākas zināšanas un izpratni par saistītajiem procesiem vietējā un starptautiskā līmenī ir allaž būtiska," pauž LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. "Mums ir svarīgi ar visām iesaistītajām institūcijām saglabāt tikpat ciešu sadarbību kā līdz šim."