Baltijas Jaunatnes futbola līgas (BYFL) ceturtdaļfināla barjeru pārvarējušas abas Latvijas pārstāves U-15 vecuma grupā, kamēr U-16 konkurencē neviena no trim mūsu komandām labāko četriniekā neiekļuva.

Sacensības, kā ierasts, risinās divās vecuma grupās – U-16 (2008. dz.g.) un U-15 (2009. dz.g.). Katrā no vecuma grupām spēkiem mērojas pa četrām labākajām komandām no trim Baltijas valstīm saskaņā ar iepriekšējā gada valstu čempionātu rezultātiem attiecīgajā vecuma kategorijā. Katrā no vecumiem komandas bija sadalītas divās apakšgrupās pa sešām komandām katrā, kas savā starpā aizvadīja viena apļa turnīru. Pēc tam pa četrām labākajām katras apakšgrupas komandām piedalās izslēgšanas spēļu turnīrā, kur notiek cīņa divu spēļu summā.

U-15 vecuma grupā FS "Metta" un Rīgas Futbola skola savās apakšgrupās ierindojās otrajā vietā, vēlāk tiekot pie pārliecinošiem panākumiem ceturtdaļfināla dueļos. Mettieši ar 2:0 viesos un 4:1 savā laukumā pārspēja "Flora" jauniešus no Tallinas, bet Rīgas Futbola skola ar 1:0 izbraukumā un 6:2 mājās uzvarēja Viļņas BFA vienaudžus.

Pusfinālā FS "Metta", visticamāk, tiksies ar igauņu vienaudžiem no Vīmsi "MRJK Punane", bet Rīgas Futbola skolas pretiniece būs Klaipēdas FM komanda no Lietuvas.

Savukārt U-16 konkurencē Latvijas komandas savu dalību jau ir noslēgušas. Pēc savās apakšgrupās ieņemtajām trešajām un ceturtajām pozīcijām ceturtdaļfinālu nepārvarēja SK "Super Nova" (3:2 un 1:5 pret Nemmes "United"), FS "Metta" (0:4 un 0:3 pret "Be1 NFA") un FS "Jelgava", kas "Žalgiris" jauniešiem no Lietuvas piekāpās pēcspēles sitienu sērijā ar rezultātu 5:6 (katra komanda savā laukumā uzvarēja ar 1:0).

Informācija par turnīra spēlēm un tiešraidēm pieejama mājaslapā www.baltic-league.com.

Kā ziņots, pirmajā BYFL sezonā 2022. gadā spēkiem mērojās pa četrām labākajām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandām U-15 vecuma grupā, kad otro vietu izcīnīja FS "Metta", bet pērn turnīrs paplašinājās, klāt nākot arī U-16 vecuma grupai. Tajā zeltu ieguva FS "Metta", bet U-15 konkurencē SK "Super Nova" ierindojās otrajā pozīcijā.